Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik dün makamında düzenlediği basın toplantısında İnegöl"de üretilen yaş sebze ve meyvelerin pazarlanması konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

DEPODA 1500 TON ELMA VE ARMUT BEKLEMEKTE

2024 Zamlı Memur Maaşları Belli Oldu 2024 Zamlı Memur Maaşları Belli Oldu

Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yaş meyve ve sebzelerimizin pazarlanmasında ilçe olarak çok büyük sorunlar yaşamaktayız. Çiftçimiz ürünlerini pazarlayacak satış kanalları bulamamaktadır. Çaresizlik sonucu üreticilerimiz mahsullerini nereden geldiği bilinmeyen tüccarlara teslim etmektedir. Tüccarların çoğu ile de ödeme problemleri yaşanmaktadır. Üreticilerimiz ellerinde kalan meyveleri soğuk hava depolarında muhafaza etmektedirler. Şuan sadece Edebey Soğuk Hava Deposunda 1500 ton elma ve armut beklemektedir. Üretim fazlalığı sebebi ile önümüzdeki yıl bu daha da artacaktır.

İNEGÖL SADECE MOBİLYASINDAN İBARET DEĞİLDİR

Bu konu ile alakalı tüm Bursa Milletvekillerimize seslenmekteyim. Nasıl İnegöl Mobilyası için pazar araştırmaları yapılmakta ise aynı çabanın ve hassasiyetin İnegöl tarım ürünleri içinde gösterilmesini istiyorum. Çünkü İnegöl sadece mobilyasından ibaret değildir. Mobilya sektörü için gerek belediyemiz gerekse firma sahipleri yurt dışı pazar kanalı oluşturmak için seyahatler düzenleyip, bağlantılar kurmaktadır. Bizim sivil toplum örgütlerimizin ve çiftçilerimizin böyle bir imkânı yoktur. Askeriyeler yüklü miktarda alımlar yapmaktadır. Fakat biz yetkili kişilere ulaşamıyoruz, bu konularda bize yardımcı olunmasını beklemekteyiz. Bu hususta herkese çağrı yapmaktayım, ürünlerimizin pazarlanması için birlik olalım ve yeni pazarlar açılmasını sağlayalım. İnsanlığın temel ihtiyacı olan gıda ürünlerini göz ardı etmeyelim, unutulmamalıdır ki; "Aç insan; çalışamaz ve üretemez".