DARBEYİ UNUTMA, UNUTTURMA

Türkiye 2016 yılını darbe girişimi, terör saldırıları, dövizdeki aşırı değerlenme, OHAL, FETÖ ve PKK operasyonları ile geçirirken; İnegöl'de ise son iki yılda olduğu gibi yine Büyükşehir'den gelmeyen hizmet ve sosyal medyada İnegöl'ü karıştıran hesaplarla geçirdi.

15 TEMMUZ'DA HAİN PLAN

Fethullahçı Terör Örgütü ve dış güçlerin maşaları tarafından hayata geçirilen darbe planı, 15 Temmuz gecesi uygulamaya konuldu.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü başarılı olamadı.

MECLİS BOMBALANDI

İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün jandarma tarafından kapatılması ile başlayan süreçte, Türkiye Büyük Millet Meclisi F-16 savaş uçakları tarafından dört kez bombalandı.

KOMUTANLAR REHİN ALINDI

Marmaris'te bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.

ERDOĞAN, HALKI MEYDANLARA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etmesi ile ilk kez bir darbe halk tarafından bastırıldı.

DEMORKASİ ŞEHİTLERİ

Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8036 asker gözaltına alındı.

Yargı ve sivil siyaset mensupları dahil olmak üzere toplam gözaltı sayısı 10 bini buldu. Bunun yanı sıra askeri, idari ve adli kurumlarda birçok kişi görevden alındı.

27 GECE NÖBET

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan itibaren meydanları terk etmeyen İnegöllüler, vatan nöbetini 27 gece sürdürdü. Belediye Meydanının adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değişti.

OKUL, YURT VE DERNEKLER KAPATILDI

Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamelerle, kamu ve kurumlarda 300'e yakın kamu görevlisi ihraç edildi. Bir çok isim tutuklandı.

Ayrıca yine Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararname çerçevesinde, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen; Özel Nilüfer Safvet İlkokulu, Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu, Hacı Kemal Fen Lisesi, Hacı Kemal Anadolu Lisesi Yeni Bahar Ortaokulu. İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği, Lale Eğitim Gençlik Derneği İnegöl Eğitim Sevenler Derneği ile 3 yurt kapatıldı. Okullar Milli Eğitim'e devredildi.

BÜYÜKŞEHİR BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

İnegöl 2016 yılında da Büyükşehir Belediyesi'nden beklediği hizmetler alamadı. Ramazan ayından önce açılacağı söylenen MERPA, kış aylarına ancak yetiştirilebildi. Su zammı her ay yapılmaya devam ederken; İnegöl kış aylarında susuz kalarak bir ilki de yaşadı. Ayrıca Beylik Hanı, hala tam anlamıyla bitirilmedi.

TUTUKLANDILAR

İnegöl, 2016 yılında sosyal medyada birkaç hesaptan yapılan ahlaksızca paylaşımları da konuştu. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılanlar, gözaltına alınanlar ve tutuklananlar oldu. Ayrıca yılın son günlerinde PKK terör örgütünü sosyal medyada öven açıklamalar yapan isimler de tutuklandı.