31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından sandık görevlilerinin ücret alacakları tarih merak konusu oldu. Kamu çalışanları ve diğer sandık kurulu üyeleri, seçim görevlisi ücretlerinin hesaplara ne zaman yatırılacağını sorgulamaya devam ediyor.

Genç Gazete 2024 Yerel Seçimlerinde Sandık Görevlilerinin Ücretleri Ne Zaman Yatacak (1)

Sandık ücretleri ne zaman yatırılacak?

Seçim görevlisi olarak çalışan kamu personeli ve sandık kurulu üyeleri, ödeme takvimini ve ücret detaylarını merak ediyor. Ödeme sürecinin ne zaman başlayacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, sandık görevlisi ücretlerinin nisan ayının sonuna kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Genç Gazete 2024 Yerel Seçimlerinde Sandık Görevlilerinin Ücretleri Ne Zaman Yatacak (2)

Sandık kurulu ücret miktarları belli oldu

2024 yerel seçimlerinde görev yapan sandık kurulu başkanları, sandık görevlileri ve diğer ilgili personel için ücret miktarları açıklandı.

A- 31 Mart'ta görev yapan sandık kurulu başkanlarına 2 bin 947 lira,

B- Sandık görevlisi memura 2 bin 88 lira,

C- Partili üyelere 1 bin 44 lira

D-  Bina sorumlularına 2 bin 936 lira ödeme yapılacak.

Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları

Genç Gazete 2024 Yerel Seçimlerinde Sandık Görevlilerinin Ücretleri Ne Zaman Yatacak (3)

Sandık görevlilerine ödeme yöntemi nasıl olacak?

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesaplar aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Bazı seçim bölgelerinde görevlilerin banka ibanları alındı. Ödemenin bu hesaplara yapılması bekleniyor. İban alınmayan yerlerde devlet bankaları aracılığı ile ödemelerin yapılacağı tahmin ediliyor. Bu durumda ödemeyi alabilmek için kimlik ile bankaya müracat etmek yeterli olacak.

Ödemelerin elden yapılmayacağı, banka hesaplarına doğrudan yatırılacağı bildirildi.

Genç Gazete 2024 Yerel Seçimlerinde Sandık Görevlilerinin Ücretleri Ne Zaman Yatacak (4)

2023 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde sandık görevlileri için belirlenen ücret yaklaşık 870 lira idi.
2024 yerel seçimlerinde ise görevlilerin alacakları ücretlerde önemli bir artış gözlemlendi.
sandık -1

Kaynak: Haber Merkezi