İnegöl Belediyesi ve hayırsever iş adamı Mehmet Göztepe tarafından yaptırılan Fatma Göztepe Huzurevi 5 yıldızlı otelleri aratmayan hizmeti ile dikkatleri çekiyor. Geçtiğimiz Nisan ayında hizmete açılan Huzurevi, modern binada 37'si erkek olmak üzere 41 yaşlıya ev sahipliği yapıyor.

KAPASİTESİ 56 KİŞİLİK

56 kişi kapasiteli Huzurevinde kalan yaşlılar, televizyonu ve buzdolabı olan çift kişilik odalarda kalıyor. Yaşlılar için odalarda bütün ayrıntılar düşünülürken, huzurevinde eşlerin birlikte kalabileceği 3 adet oda bulunuyor.

Huzurevini, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Gülhan Şahin ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilere huzurevi hakkında konuştu.

1 MİLYON TL HAYIRSEVERDEN

Aktaş, Belediyenin doğumdan ölüme kadar her alanda hizmet eden bir kurum olduğuna dikkati çekerek, "Biz sosyal belediyecilik noktasında önemli çalışmalar yapmış, ödüller almış bir belediyeyiz. Kısa bir süre önce Huzurevinin çok değerli eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala beyin teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdik. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal oldu. Bunun 1 milyon liralık kısmı Göztepe ailesi tarafından, çok değerli Yenice eski Belediye Başkanımız Mehmet Göztepe tarafından eşi adına verildi."

"Teyzemizi de rahmetle anıyoruz. Burada gerçekten hayırlı hizmetlere imza atılıyor. Daire müdürümüz dahil, temizlik personeline varana kadar 17 çalışanımız var. Burada yemekler yapılıp, dağıtımı gerçekleşiyor. 250 civarında aileye yemek dağıtılıyor. Huzurevi sakinlerinin burada her türlü sağlık, tedavi ve bakımları gerçekleştiriliyor. Hobi bahçesi ile eğlenip, dinlenebilecekleri alanlarda oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

10 ÜZERİNDEN 10

Huzurevinde 5 yıldızlı hizmet verildiğini aktaran Başkan Aktaş, "Şuan 37 erkek, 4 bayan olmak üzere 41 yaşlımız var. Ayrıca burada hizmetler o kadar çeşitlendirildi ki, biz aile olarak gelenleri de ağırlayabileceğimiz odalar da tertipledik. En son Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün müfettişlerinin yaptığı denetimden tabiri yerindeyse 10 üzerinden 10 aldık."

Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı

"Resmen hayran oldular. Burada tüm masraflar ile iş ve işlemleri İnegöl Belediyesi tarafından yapılıyor. Burada hayırsever desteği dışında devletten hiçbir yardım almıyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, gönlümüzü, sevgimizi de bu iş katıyoruz. Burası 7/24, 365 gün hizmet veren bir yer. O yüzden burada mesai mefhumuna bakılmaksızın hizmet ediliyor. Tek bir gayemiz var; burada kalanların hayır duasını almak. Başka bir gayemiz yok" diye konuştu.

43 YILLIK BİR BİNAYDI

Huzurevinin taşınma sürecinde eleştiriler olduğunu ifade eden Aktaş, "Eski binamız 43 yıllık bir binaydı. Binada sıkıntılar vardı. Zaman içerisinde eklentiler, ilaveler yapılınca bina çok rantablı kullanılmıyordu. İlk etapta tepki oldu. Ve merkezden kaldırılıp, Yeniceköy'e mi götürülür denildi."

"Dolayısıyla burada öyle güzel bir bina yapalım ki, bu söylemlerin tamamını bitirelim istedik. Vatandaşlarımızın Huzurevini ziyaret etmesini istiyoruz. Yaşlılarımızla sohbet etsinler. İnşallah muhtaç olmazlar ama muhtaç olduklarında da kesinlikle İnegöl Belediyesi hizmet vermeye hazır. Yeni huzureviyle ilgili bir kalite belgesi alınmasıyla ilgili çalışma yapılıyor" dedi.