Konuya ilişkin Tatlı yaptığı açıklamada;

"BM Genel Kurulu'nda Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmesi dolayısıyla Türkiye ve Müslümanlar olarak mutluluk duyduk. ABD'ye vurulan tokattır esasında bu. Kendisini her zaman dünyanın sahibi zanneden ABD, bu şekilde dünya insanlarından, sadece Müslüman ülkelerden değil, diğer ülkelerden de gerçekten bir cevap almıştır."

"İnşallah bu cevap onu yeniden düşünmeye sevk eder ve almış olduğu karardan vazgeçer. Dünya gerçekten 5'ten büyük olduğunu göstermiş oldu. Hatta bir ülke, ABD kaldı. Dolayısıyla ABD bundan ders çıkarır diye düşünüyorum. BM kararlarına aykırı, anlaşmalara aykırı, vicdanlara aykırı bir zorlamayı kabul etmemizi istiyor ABD."

"Kendi öyle yaptı çünkü. Yahudi lobisinin Trump'a yaptığını, Trump tüm dünyaya yapmak istiyor yani. Parayla, güçle, zorlamayla Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde İsrail'e vermemizi istiyorlar. Öylesine aleni, öylesine nobran ve öylesine şımarıkça yapıyorlar ki bunu, insanın isyan etmemesi elde değil. Bir insan vicdanını nasıl satar, kaça satar."

"Bu dünya, güce tapanların, güçlüyü haklı görenlerin yüzünden acı çekiyor. Bu dünya, gücü ele geçirmek, gücü her şeyin üzerinde görenler yüzünden perişan oldu. Bu tarihi bir gün idi... Yıllardır Cumhurbaşkanımız haykırıyordu: "Dünya, Beş'ten büyüktür" diyordu. BM'deki çakal sistemini eleştiriyordu. Ama dünyadan ses gelmiyordu. Beklenen destek, nihayet BM Genel Kurulu'ndan geldi."

"BM Güvenlik Konseyi'ndeki tiyatroya, genel Kurul tokadı indi. Genel kurul, aklın işaret ettiği kararı aldı. ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesini yanlış bulan karar tasarısı üçte iki çoğunlukla BG Genel Kurulu'nda kabul edildi. ABD'nin tüm tehditlerine rağmen... ABD'nin artık dünyanın hükümdarı olmadığı BM tarafından onaylanmış oldu. Başından beri Kudüs'e sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize, milletimize ve 128 ülkeye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!