Türkiye akaryakıt piyasasında önemli bir değişiklik yaşanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında aynı tür yakıtlar için uygulanan fiyat farklılıklarına son veriyor. EPDK'nın "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı ve 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Akaryakıt Satışlarında Yeni Dönem Tek Fiyat Politikası!

Bu yeni düzenlemeyle, akaryakıt istasyonları artık farklılaştırılmış olsun veya olmasın, aynı tür akaryakıtlar için tek bir fiyat uygulayacak. Karar, tüketiciler arasında fiyat konusunda oluşan belirsizlikleri gidermeyi ve akaryakıt dağıtıcıları ile bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlamayı hedefliyor. Bu durum sürücüler için akaryakıt istasyonu takip etmeye son verecek gibi görünüyor.

Yeni düzenlemeyle ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'deki akaryakıt dağıtıcılarının lisanslarına uygun şekilde, akaryakıtlara yüzde 0,5 oranını geçmeyecek şekilde çeşitli katkı maddeleri ekleyebileceği, ancak bu katkılama işlemi için EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde bir değişiklik olmadığı belirtildi. Türkiye genelindeki yaklaşık 13 bin bayi, bu yeni düzenlemeye uyum sağlayarak tüketicilere hizmet vermeye devam edecek.

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yeni politikanın sürücüler için nasıl bir etkisi olacak?

Kaynak: Haber Merkezi