Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi'nde görevden alınan Başkan BDP'li Rohat Özbay'ın yerine, Kaymakam Ulaş Akhan 24 Ocak tarihinde kayyum olarak atanmıştı.

Kayyım olarak atanan Kaymakam Ulaş Akhan'a yardımcı olması amacıyla, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş AK Parti genel merkezince görevlendirildi.

EROL KAYA TEVDİ ETTİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"Türkiye'de 60 civarında kayyuma kalan belediyeler var. 2 akşam önce Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya Bey bizzat beni aradı. Doğubayazıt ilçesi ile alakalı bir görevlendirmenin olduğunu bildirdi"

ASKERLİK YAPTIĞIM YER

"Doğubayazıt benim yedek subay olarak askerlik yaptığım yer. Doğubayazıt'a dönem dönem giderdim. Kısmen bildiğim bir yer.

İkinci durum ise Kaymakam refikliğini İnegöl'de yapmış çok değerli bir kardeşimiz orada. Hem kaymakam hem de belediye başkanı.

Açıkçası orada belediye hizmetleri yok denecek kadar az. Temizlik hizmetleri de buna dahil. Belediyenin ciddi maddi borçları var.

Bu noktada tecrübelerimizi belediye birikimlerimizi orada paylaşmak noktasında bize talimatlar oldu. Bununla alakalı kanun hükmünde kararname çıktı. Bu harcamaların yapılabileceği ve desteklerin verileceği noktasında " dedi.

121 BİN NÜFUSLU İLÇE

Doğubayazıt bilgiler de veren Aktaş;

"Doğubayazıt'ta köyleri ile beraber 121 bin nüfuslu olan, hemen İran sınırının kıyısında, sınır ticaretinin yoğun olduğ,u merkez nüfusunun 80 bin olduğu güzel ilçelerden bir tanesi"

O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK

"Önümüzdeki hafta nasip olursa, 5 kişilik ekibimiz orada olacak. 3-4 hafta orada bulunacak.

Ben de Çarşamba günü bir iki günlüğüne gideceğim bir aksilik olmazsa. Bu süre zarfında bize görev zarfında İnegöl'ümüzün heyecanını arkadaşlarımızla beraber orada paylaşacağız.

Yollar okullar yapılıyor ama taktir edersiniz ki bunu yerel hizmetlerle taçlandırırsanız bütünleştirirseniz batıdaki bu dinamizm heyecanın aynısı orada hissedilecektir.

Bu genel merkezimizdeki büyüklerimizin layık gördüğü görev. Biz de tecrübelerimizi paylaşma adına orada olacağız"

İHTİYAÇLARI BELİRLİYORUZ

Aktaş, şöyle devam etti:

"Dönem dönem kısa metrajlı 2-3 günlük gidiş gelişler yapacağız. Ekip arkadaşlarımız daha uzun süreli orada bulunacak. Her halükarda Fen İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğündeki teknik 2 arkadaşımız olacak.

Bunun yanı sıra sosyal ve mali işlerden de 2 arkadaşımız olacak. Muhtemelen 1 başkan yardımcımız ya da başkan vekili arkadaşımız bulunacak.

Ben de buradan giderken Doğubayazıt kökenli 1-2 arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum. Bu olayı sadece orada park yapmak değil.

Ben oranın acil ihtiyaçlarını araştırdım mesela ama bir park yapmaktan ziyade bir tecrübeyi bir bilgi birikimi paylaşmak olarak da düşünmek lazım.

Oradaki Kaymakamımız bu duruma çok sevindi inşallah onunda işini kolaylaştırmak oradaki işleri daha işler hale getirmek için çalışacağız"