Belediye ek hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda, 1'i takrir olmak üzere 24 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

ADEM YARAN ANISINA CAMİ

Gösterdikleri performansla ayın personeli seçilen 3 çalışanın ödüllendirilmesiyle başlayan meclis toplantısında, mobilyacı Mahmut Yaran'ın geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren kardeşi Adem Yaran'ın anısına Akhisar Mahallesi'nde yaptıracağı cami için Diyanet İşleri Başkanlığına arsa tahsisi yapıldı.

Gündem maddesi inşaatın 2 yıl içerisinde başlaması şartıyla belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

GÜVENİMİZ AZALIYOR

Gündem maddeleri arasında yer alan Yeni İnegöl olarak adlandırılan bölgede yapılacak plan değişikliği görüşüldü.

MHP grubu adına söz alan İsmail Karaman,

"Daha önceki toplantılarımızda yeni İnegöl projesiyle ilgili olumlu görüşler ifade etmiştik. İnegöl'ün gelişmesi noktasında yeni İnegöl projesinin hayata geçmesiyle birlikte İnegöl'ün rahatlayacağı ve gelişeceğini düşünüyorduk. Fakat görüyoruz ki son meclis toplantılarında bu alanla ilgili çok fazla revizyon talebi geldi."

"Planlama konusunda ciddi hata ve problemler olduğunu görüyoruz. Bunlar her mecliste geliyor. Buradaki yeşil alanın başka yere kaydırılması plancılık açısından doğru değil. Planla ilgili de çok fazla oynanmasını grup olarak doğru bulmuyor, bu maddeye grup olarak ret oyu kullanıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından meclis üyelerinin onayına sunulan madde, MHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

ESKİ YAPILAR RESTORE EDİLİYOR

Ayrıca Hamidiye Mahallesi'nde bulunan eski yapıların korunmasına yönelik madde, mecliste görüşüldü. Bölgede bulunan eski yapının restore edilerek İnegöl Belediyesi'nde mahalle konağı şeklinde değerlendirilmesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

AKTAŞ'A BAŞARI TEMENNİSİ

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan MHP'li meclis üyesi İsmail Karaman,

"Alinur Başkansız ilk toplantımız. MHP Grubu olarak, adında milliyetçilik söylemi olan bir partinin grubu olarak İnegöllü birinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması, rahmetli Hikmet Şahin hocamızdan sonra bir İnegöllünün Bursa'da görevde olması bizleri memnun etti. Alinur Başkanımıza başarılar, muvaffakiyetler diliyoruz. İnegöl ile ilgili önemli kazanımlar sağlayacağımızı düşünüyoruz" dedi.