Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yönetimi ve politikaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aktaş, Bozbey'in belediyeye ilişkin borç ve akraba atamaları konusunda yapılan eleştirilere cevap verdi.

Aktaş, basın toplantısında Mustafa Bozbey'in belediyenin 25 milyar borcu olduğunu açıklamasını ele alarak, "Dün tamamen yalan ve iftiralarla dolu iddialar panik halinin yansımasıdır," ifadesini kullandı. Ayrıca, Bozbey'in 'yeğenini Burkent'in başına koyma' iddiası ve diğer yakın akraba atamalarına ilişkin gelişmeleri de değerlendirdi. Aktaş, Bozbey'i "algı oyunlarıyla gündemi değiştirmeye çalışmak" ile suçladı.

"Seçim akşamı tırlarla belediyeden evrak kaçırıldığını bahsederek valiyi göreve çağıran belediye başkanı nasıl dönem hizmet edeceğinin sinyalini verdi," diyerek Bozbey'in iddialarına şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı

Aktaş, basın toplantısında kendi dönemindeki başarıları ve eksiklikleri de özetledi: "Eksiklerim aksaklıklarım vardır daha çok çalışmamız lazımdı," dedi ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti. Bursa'ya dönüşünden sonra il başkanı ve diğer belediye başkanlarını ziyaret ettiğini belirten Aktaş, şehri yalanlarla boğmaya çalışanlara müsaade etmeyeceğini ve ilerleyen süreçte verilen sözlerin takipçisi olacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi