İnegöl’de üretilen ve büyük bir merakla beklenen yerli elektrikli otomobil Amperino, ilk test sürüşüne çıktı. İnegöl merkezde yapılan sürüş sırasında, aracı gören vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemedi. Amperino, teknolojisi ve tasarımıyla dikkat çekerken, İnegöllülerin şaşkın bakışları arasında test sürüşüne devam etti.

Amperino test sürüşü sırasında İnegöl AVM bölgesindeki kontrol noktasına girdi. Burada polis ekiplerinin düzenlediği güvenlik uygulaması sırasında araç, güvenlik ve belge denetimlerinden geçirildi. 

Bu arada, İnegöl merkez mahallelerinde düzenlenen geniş çaplı güvenlik uygulamasında 200 polis memuru, 10 farklı noktada görev yaptı. Uygulama kapsamında yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları ve detaylı araç aramaları sonucunda, aranan birkaç şahıs gözaltına alındı ve bin 225 kişi sorgulandı. Ayrıca, 603 araç kontrol edilirken, 56 sürücüye toplamda 185 bin TL cezai işlem uygulandı. Operasyonlar sırasında bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, 2 kişinin üzerinde uyuşturucu madde bulundu.

Muhabir: Tuncay Şentürk