Murat Aydemir, bir ay önce Erzincan’ın Çağlayan beldesi yakınlarında trekking yaparken, annesi bir ayı tarafından parçalanmış, ölmek üzere olan bir keçi yavrusunu kurtarmıştı.

Yavru keçi, şimdi sağlıklı ve kurtarıcısının ziyaretiyle adeta neşe kaynağı oldu.

Erzincan’ın doğal güzellikleri içerisinde yer alan Munzur Dağları’nda, doğa yürüyüşüne çıkan gazeteci Murat Aydemir ve arkadaşı, bir inleme sesi üzerine durup etraflarına bakındılar.

Genç Gazete Annesini Ayı Parçaladı, Onu Bir Gazeteci Kurtardı  (2)

Kuşlar toplu halde neden V şeklinde uçuyorlar? Kuşlar toplu halde neden V şeklinde uçuyorlar?

Aydemir, karşısında yarısı yenmiş bir anne keçinin geriye kalanını ve  ayı saldırısının izlerini buldu. Bu sırada çalılıklardan gelen zayıf bir sesle yeni doğmuş bir keçi yavrusunu keşfettiler.

Murat Aydemir, ölümün kıyısında olan yavru keçiye ilk müdahaleyi yaptı. Eldiveninin parmak kısmını biberon olarak kullanarak yavruya ılık su ve şekerden oluşan bir karışım verdi. Karnı doyan yavru, yeniden enerji topladı ve Aydemir tarafından köye taşındı.

Murat Aydemir’in sırt çantasında köye dönerken taşıdığı yavru keçi, çantayı bir sığınak gibi benimsedi. Çantadan çıkarıldığında, sürekli olarak çantanın yanında durmak isteyen yavru, şirin tavırlarıyla herkesi büyüledi.

Genç Gazete Annesini Ayı Parçaladı, Onu Bir Gazeteci Kurtardı  (3)

Bir ay sonra yeniden buluştular

Bir ay sonra, kurtarıcısı Murat Aydemir, yavru keçiyi görmek için Abdullah Anlar'ın çiftliğine gitti. Diğer oğlaklarla birlikte oynayan ve sağlıklı bir şekilde büyüyen keçi yavrusu, Aydemir’i görünce sevinç gösterileri yaptı. 

Genç Gazete Annesini Ayı Parçaladı, Onu Bir Gazeteci Kurtardı  (4)

Kaynak: İHA