Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Arakanlı Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl'de de Cuma namazı çıkışı bütün camilerde yardım toplandı.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Arakan'lı Müslümanlar için camilerden 180 bin TL yardım toplandığını bildirdi.

Cemaatin Arakan'ı unutmadığını ifade eden Güzel, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Arakan'lı kardeşlerimize yönelik bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya ülkemiz genelindeki bütün camilerde milletimizin yardımına müracaat edildi. Bu Toplanan 180 bin TL yardım, Arakan'lı mazlum ve masum kardeşlerimize ulaştırılacak, onların yaralarına merhem olunmaya çalışılacak. Yüce Rabbimiz, hayır ve hasenatınızı kabul eylesin."

"Bizim vakfımızın hesabına yapılan yardımların dışında şahıslar bizzat yardım toplamayacak. Dolayısıyla bizim adımıza birileri yardım toplama adına gelindiğinde Müftülüğümüzün bilgisi dışında muhatap alınmamalı. Ancak Müftülüğümüzle diyaloga geçen kardeşlerimiz Diyanet Vakfımızın hesap numaralarına yardım yapabilmektedirler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu