Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde hava durumu değişiklikleri bekleniyor.

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (2)-1

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalacak.

Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (3)

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (4)

Sıcaklık Değişiklikleri ve Rüzgar Bilgisi

İç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Yurt genelinde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyreden sıcaklıklar bekleniyor. Rüzgarlar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, yurdun doğusunda ise güneyli yönlerden esmeye devam edecek.

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (1)-1

Çığ Tehlikesine Karşı Uyarı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda dikkatli olunması gerekiyor.

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (1)

Bölgelere Göre Detaylı Hava Durumu

 Marmara'da parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Ege ve Akdeniz'de parçalı bulutluluk öngörülüyor. İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yer yer çok bulutlu gökyüzü ile karşılaşılabilir.

Özellikle Adana, Antalya, Hatay ve Mersin gibi illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Denizlerde de hava durumu değişiklikleri bekleniyor. Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgarlar öngörülüyor. Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava durumu hakim olacak.

Genç Gazete Arefe Günü Hava Durumu Nasıl Bayramda Yağış Var Mı (2)

Kaynak: mgm.gov.tr