Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini temel atma töreni dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın katılımıyla gerçekleşti. Arınç"tan önce söz alan Hüseyin Şahin"in "Hemşerilerimizin içinde il olmak gibi bir ateş var" sözlerine cevap veren Arınç: "Yeni il yapmayı düşünmüyoruz" dedi. Geçmişteki politikacıların gittikleri her ilçeye il sözü verdiklerini anımsatan Arınç: "Biz 10 senedir hükümetteyiz. Hangi ilçeye il yapacağımızı söyledik. Düşünürüz yaparız. Oy almak kaygısızla sizi il yapacağız demedik. ANAP, DYP-SHP döneminde yapıldı. Bir kısmı güvenlik sebebiyle oldu, kimisi oy kaygısıyla yapıldı. Şırnak, Batman"ın il olmasının mantığı var. Ama Kilis, Çiller"in Doğan Güreş"in seçimi kazanması için yapıldı. Bizim bunlara ihtiyacımız yok. İnegöl"ün il olması konusunda hiç eksiği yok. Sadece tabelası eksik. Okulsa okul, yolsa yol, ekonomik gelişmişlikse, güvenlikse güvenlik her konuda her şeye sahip. Eksiğimiz yok. Ama mesele sadece tabelaysa" Geçen hafta Alanya"daydım. Benim annem Alanyalı. Yıllardır benden il olmayı beklerler. Ben elbette bir yerlerin il olmasını isterim. Benim on seneden beri Başbakanımızdan öğrendiğim bir şey var: "Yeni il yapmayı düşünmüyoruz" Bu Allah"ın emri değil. Şu ana kadar bu söz devam etti" dedi.

"TEK BİR YER İL YAPILMAZ"

Hükümet olarak yerel yönetimleri güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkımızın birebir muhatap olduğu belediyeler güçlenmeli. Yeni ilçe talepleri de var, il talepleri de var. Eğer bir yer il yapılacaksa tek bir yer yapılmaz. 8-10 il olacaksa Alanya da olur, İnegöl de olur. Ama tek başına il olmaz. Ben tek başıma il yapamam. Kafanızı karıştırmayın. Küçük politikacıların laflarıyla gününüzü geçirmeyin. Hiç bir eksiğiniz yok. İnegöl"de yaşamaktan daha güzel bir şey olur mu" Geçmişteki politikacılar çok büyük kötülükler yaptılar. Her ilçeye il sözü verip yalan söylediler. Biz namuslu insanlarız"

YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor" YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor"

"İNEGÖL, TÜRKİYE"YE ÖRNEK İLÇE"

İnegöl"de bir hizmete daha kavuşmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Bursa Valisi Şahabetin Harput ise şunları söyledi: "İnegöl Türkiye"nin tamamında örnek olabilecek bir ilçe. İnsanların birlik ve beraberlikte gösterdiği müthiş bir örnek, İnegöl"ü İnegöl yapmak için yapılan büyük fedakarlıklar, eğitimde, sağlıkta, sanayide, tarımda, her yerde var. Bu birliktelik ile İnegöl sahip olduğu potansiyeli çok daha iyi değerlendirerek daha güzel yerlere gelecektir. İnegöl"ü gösterdiği bu dayanışmadan dolayı kutluyorum. İnegöl"e hizmeti bir gurur olarak görüyoruz. İnegöl"ün meselesini kendi meselemiz olarak biliyoruz. Bu duygularla Yeni Diş Hastanesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise İnegöl"de yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Şahin: "Şu anda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin temelini atıyoruz. Bundan 2 buçuk ay önce de İnegöl Devlet Hastanemizin temelini attık. İnşallah yeni devlet hastanemizi yerel seçimlerden önce hizmete açmak istiyoruz. Sağlığın ardından da, ulaşım konusunu derhal gündemimize aldık. Özellikle Bursa-Ankara karayolu üzerinde şehri bölen noktalarda güvenli geçişlerle alakalı derhal çalışmalarımıza başladık, en kısa sürede bunları da tamamlayacağız. Ulaşım ne kadar önemliyse, bizim için sanayimiz de o kadar önemli. İnegöl ihracatı ve ithalatıyla ülke ekonomisine artı değer bırakan, işsizliğin sıfır olduğu, işçi gücünün iş gücüne yetişemediği, Türkiye"ye örnek bir ilçeyiz. Bu sayede İnegöl"ümüze Gümrük Müdürlüğümüzü kazandırdık. Türkiye"de bir ilk olarak Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"ni hayata geçirdik. Buradaki fabrikalarımızı TOKİ"ye yaptırabilir miyiz diye geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptık. Ankara"da da şu anda onun görüşmelerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

SGK BİNASI ALANYURT"TA OLACAK

İnegöl"e yapılacak olan yeni SGK binasının Alanyurt"a yapılacağını da kaydeden Şahin: "Alanyurt yeni Ek Hizmet Binamızın karşısında, 2 bin metrekare yer ayırarak Sosyal Güvenlik Merkezimizi de oraya yapma kararı aldık. 16 Nisan"da buranın yer tahsis belediyemizde karara bağlanmış olacak. Oraya Türkiye"de ilçeler bazında örneği bulunmayan bin metrekare üzerinde bir Sosyal Güvenlik Merkezi inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DİŞ HASTANESİNİ ÖZELLİKLE ALANYURT"TA KURDUK"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şunları söyledi: "10 yıllık AK Parti hükümetinde bu ülkenin her ilini, her ilçesini, her beldesini sağlık ve eğitim başta olmak üzere her alanda donattınız. Bizde aynı hayali yerel yöneticiler olarak İnegöl için kurduk. Caddesi, sokağıyla, sağlık kurumlarıyla, eğitim kurumlarıyla" Şunu çok iyi biliyoruz bir şehrin en önemli gelişmişlik göstergesi eğitim ve sağlık. Eğitimde çok işler yaptık. 6 olan lise sayısını 14"e, 30 civarında ilköğretim ve anaokulunu da bu dönemde hayata geçirdik. Konumuz Diş Hastanesi ve sağlık. Aynı şekilde sağlıkta da çok güzel işler oldu. 3 olan Sağlık Ocağı 12"ye çıktı. Yeni Hastanemizin temel atma töreninin sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2,5 yıl önce bizlerle buluştu. Üniversitemize ait olan bölümde bütün restorasyon çalışmaları binanın tüm müştemilatına varana kadar belediyemiz marifetiyle tamamlandı. Ama burası İnegöl. İnegöl"ün bunlara fazlasıyla ihtiyacı var. Biz bu alanı hastanemize tahsis ettik. Bu alan 5 bin m2"lik alan. "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" anlayışının bu ülkede nasıl egemen olduğunu görüyoruz. Bir dönem ambülans bulunamazken şimdi helikopter ambülansları görüyoruz. Bu hizmetleri bizlere kazandıranlardan Allah binlerce kere razı olsun. Bu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin burada olmasının da bir anlamı var. Her şey mevcut İnegöl"de. Biz arzu ediyoruz ki burada tersine bir hareket başlasın. Özellikle Diş Hastanesinin Alanyurt"ta olmasını istedik. Tesisimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" Konuşmaların ardından Diş Hastanenin temeli atıldı.