1981 İnegöl doğumluyum. Lise 2'de İmam Hatip Lisesi'nden ayrıldım. Sanayide döşemeci çırağı olarak başladım. Yusuf Şen'in yanında mobilyacı olarak çalıştıktan sonra askerlik sonrası bir fabrikada 3 ay kadar çalıştım.

Genç Ajans'ta pazarlamacılık yaptım. Eniştem İbrahim Oğuzay somyacılığa başlamıştı. Benim de aklımda vardı. Birlikte yapmaya karar verdik. 2009 yılında birlikte sektöre girdik ve 8 yılda buralara geldik. Kafkasspor'da 7.yılım yöneticilikte. İlk resmi lisanlı futbolcusuyum.

AY METAL

Ay Metal'in 2009 yılında kurulduğunu kaydeden firma ortaklarından Ahmet Bayraktar;

"Belli bir süre sadece koltuk iskeletinden sonra 2014 yılında baza üretimine de başladık. Koltuk mekanizması, baza üretimimiz var. Şu an bazada iç piyasanın yanı sıra Fransa, Almanya, Belçika'ya baza ihraç ediyoruz.

Kosova'ya somya gönderiyoruz. İnegöl'de de çalıştığımız firmalar Ada, Gala, Rendi, Tetri, Lenova, Area, Esler, Selimoğlu, Yataş gibi önemli firmalar" dedi.

BİLMEDİĞİMİZ BİR SEKTÖRDÜ

Ay Metal'in dünden bugüne gelişimini de paylaşan Bayraktar;

"Eniştem ve ortağım İbrahim Oğuzay da futbolcudur. Hiç bilmediğimiz bir sektöre girdik ve bugünlere geldik.

Bugünlere gelmemizde babam Basri Bayraktar'ın, rahmetli Ahmet Güzel'in, Halil Malkaç'ın çok katkılar vardır. Onların çok desteğini gördük" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLUK HAYALİM

"Benim bir çocukluk hayalim var" diyen Ahmet Bayraktar;

"Sanayide ucunu göremeyeceğim bir fabrika hayal ettim. Şu anda olduğum sektörden çok memnunum. Allahın sevdiği bir kulmuşuz ki bu sektördeyiz. Önü çok açık bir sektör...

Bir dönem koltuğa girme düşüncem vardı. Vazgeçtim. Çok iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum. 8 yıllık bir firmayız. Bu sektörde en yüksek neresiyse orada olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

KENDİ MEKANİZMALARIMIZI ÜRETİYORUZ

Ahmet Bayraktar, kendilerine ait mekanizmalar da olduğunu kaydederek; şöyle devam etti: "Bizim %100 kendimize ait 8 mekanizmamız vardır.

Ben koltukçuluktan geldiğim için buna bir şey daha katabilir miyim diye düşünüyorum. Başlıyorum çizmeye. Sonra onu ustalarımızla nasıl yapabiliriz diye tartışıyoruz. Döşemeciliği bilmenin somyaya inanılmaz katkısı var.

Herkes çekyat yaptı biz motorlusunu yaptık. İnsanlar tutmaz, satmaz dedi. İlk zamanlar onları dinledim, şimdi kendi fikrimi hayata geçiriyorum. Bu konuda cesur olduğumu düşünüyorum"

İstanbul’da Suya Dev Zam! İstanbul’da Suya Dev Zam!

TAYYİP ERDOĞAN'I DİNLEDİK

"Biz geçen 8 yılda her 2 yılda 3 katı metrekarelere geçtik. Bizim başladığımız zamandan bugüne siyasi anlamda ülkemizi dar boğaza sokma çalışmaları vardı. Biz Avrupa'ya gitmeden, fuara katılmadan Avrupa'ya ihracat yapmaya başladık.

Buraya 7 Haziran seçimlerinden 1 ay önce geçtik. Tam boşluk vardı ama o dönemleri de atlattık. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı dinledik. Devam edin dedi, biz onu dinledik. Hiç eleman çıkarmadık."