İnegöl'ün sevilen simalarından İnegöl Belediyesi Zabıta Amiri Lütfü Dalga (53) dün vefat etti.

Uzun süredir amansız hastalıkla mücadele veren Lütfü Dalga için uzun yıllar çalıştığı İnegöl Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Belediye önündeki merdivenlerde gerçekleştirilen törende, Dalga'nın çalışma arkadaşları ile sevenleri tabutu başında gözyaşları döktü.

Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Lütfü Dalga'ın 1987 yılında İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde göreve başladığını ifade ederek, 2004 yılında Zabıta başkomiserliğine yükseldiğini, 2012 yılında ise Zabıta amiri olduğunu söyledi.

Dalga'nın 30 yıl görev yaptığını ve zabıta görevini layıkıyla yaptığını aktaran Başkan Aktaş, "Sayılan ve sevilen bir kişiydi. Takdiri ilahi. Merhum abimiz, yaklaşık 2 ay önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Ölüm en büyük ibret. Ben önceki akşam hasta yatağında ziyaret ettim. Ziyarette, memur ciddiyetinde hareket etti. Sözün bitti yer" dedi.

Aktaş'ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel dua etti. Dua sonrasında Güzel, çalışma arkadaşlarından helallik istedi.

Daha sonra cenaze, Yeşil Camine götürüldü. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası ise İstanbullu Hasan Mezarlığı'ında defnedildi.

Genç Gazete ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.