Divan Başkanlığını Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama'nın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları, gelir-gider tablosu, tahmini bütçe ve faaliyet raporu okunarak, ayrı ayrı ibra edildi.

Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu

24 yıldır odanın başkanlığını yaptığını belirten Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, "Nasip olursa, bir 4 yıl daha bize görev vereceksiniz. Geçen dönem bizim kardeşimiz Raşit arkadaşımız aday olmuştu. Güzel bir kongre oldu. Katılım çok iyiydi. 234 üyeyle kongremizi yaptık. Bu yıl 314 üyemizle kongremizi yapıyoruz. Ben şu tabloyu gördükten sonra gerçekten çok duygulandım."

"Neden derseniz, aday olmadığı halde odamızın üyelerinin, odaya bu kadar sahip çıkmaları beni ve yönetim kurulu duygulandırdı. Berberler ve Kuaförler Odamızın bugüne kadar aldığı kararlarda rahmetli Hikmet Şahin'i anmadan geçemeyeceğim. Allah rahmet eylesin. Şuan Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Alinur Aktaş, bizim almış olduğumuz bu kararlarda sonuna kadar arkamızda durdu."

"Şuan Alper başkanımız, konulara hakim ve bizlere her zaman destek veriyor. Özellikle aldığımız üç karar var. Erkek berberlerin Pazar günü kapalı olması. Gece saat 22.30 dükkanı kapatma uygulaması ve Salı günleri bayan kuaförlerimizin tatil yapması. Almış olduğumuz kararlara üyelerimiz uyuyorlar. Bizleri zor durumda bırakmıyorlar."

"Muhakkak uygulamalarda ufak tefek aksaklıklar olacak. Olmaması mümkün değil. Ama en kötü kural, kuralsızlıktan daha iyidir diye düşünüyorum. Almış olduğumuz kararları bizler ve belediyemiz takip ediyor. Uyum içerisinde götürüyoruz. Ben kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığı Erhan Güven seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Muharrem Üçkardeş, Binali Günaltay, İsmail Güden, Murat Güngör, Engin Eser, Neşe Vural, denetim kurulu üyeliklerine ise, Hülya Hatice Terkenli, İsmail Ezlen ve Fatih Efe seçildi.