İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat ve Gençlik Merkezindeki etkinlikler sürüyor. Dün Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Adnan Şahin"in katılımıyla Jinekolojik Kanserler konulu eğitim semineri düzenlendi.

İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları! İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları!

Seminerde kadınları kansere karşı bilinçlendirmeyi ve erken tanının önemini vurgulayan Op. Dr. Adnan Şahin Kadınlarda en sık görülen kanser türlerini, kanserin görülme sıklığını ve tedavi yöntemlerini ile ilgili bilgi verdi. Şahin, dünyada 170 milyon kanserli olduğunu ve bu sayının her gün arttığını, her kadının sinin kanserden öldüğünü açıkladı. Son yıllarda en çok görülen kanser türlerinden birinin Meme kanseri olduğunu vurgulayan Şahin: Her yıl dünyada 500 bin kişi meme kanserine yakalanıyor ve bu sayı her yıl artış gösteriyor, meme kanserinde erken teşhis çok önemli. Erken tanı ve tedavi ile ölüm oranları azalıyor ve yaşam süreleri artıyor. Basit tanı yöntemleri ile kanserin tespiti mümkün. Bu yöntemler Mamografi, meme ultrasonu ve elle muayene dedi. Jinekolojik kanserler hakkında katılımcıları bilinçlendiren Şahin, Vulva Kanseri, Rahim kanseri, Rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri ve Vajina Kanseri hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdürdü. Şahin: "Jinekolojik kanserler arasında en erken evrede yakalanabilen kanser türü rahim kanseriyken, yumurtalık kanseri çoğu durumda geç belirti verdiğinden tanı konduğunda genellikle ileri evrelerdedir. Rahim ağzı kanseri ise yapılacak basit bir papsmear testiyle erken dönemde yakalanabilen bir kanser türüdür dedi. Katılımcıların Op. Dr. Adnan Şahine yönelttiği sorular ile yaklaşık 1,5 saat devam etti.