Avarlar Kavşağı'nda yaklaşık 1 yılı aşkın süredir devam eden çalışmalar, Ertuğrulgazi Caddesi esnafını olumsuz etkiliyor. Bursa ve Ankara istikametinden gelen müşteriler, caddeyi bulmakta büyük sıkıntı yaşıyor.

GÖREVE ÇAĞIRDI

Bursa-Ankara karayolunda üst geçidin tamamlanarak hizmete girmesine rağmen yan yollardaki çalışmaların durması üzerine İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, basın açıklaması yaparak; yetkilileri göreve çağırdı.

TRANSİT GEÇİŞ AÇILDI

Uğurdağ; "Bugün itibari ile Ertuğrulgazi Caddesi'ndeki esnaflarımız ile birlikte, Avarlar Kavşağı'ndaki son durumu inceledik. Gördük ki köprü üzerinden transit geçiş sağlandı. Bu İnegöl için gerekli bir yatırımdı. Avarlar Kavşağı çok kalabalık oluyordu. Baktığımızda kavşak aslında çok ciddi ihtiyaçtı. Kavşağımız transit geçişe açıldı. Bursa - Ankara istikametinde yol güzergahında akış sağlanıyor. Ancak biliyorsunuz Ertuğrulgazi Caddesi, özellikle İnegöl Mobilya Sektörü için çok önemli bir cadde konumunda. İnegöl'de bir çok mobilya firmamızın kendi ürünlerini teşhir etmiş olduğu bir caddemiz. Özellikle toptan anlamında, ihracatçı müşteri anlamında, perakende müşteri anlamında İnegöl'ün can damarı caddelerinden birisi. Köprülü kavşak projesi bundan 14-15 ay önce başladı. Biraz önce ifade ettim transit geçiş sağlandı ama Ertuğrulgazi Caddesi'nde ve yan yollarda şu an itibari ile çalışmalar tamamlanmamış durumda" dedi.

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

14 AY ÇOK UZUN BİR SÜRE

"14 ay bu çalışma için ve özellikle Ertuğrulgazi Caddesi için çok uzun bir zaman" diyen Uğurdağ; "Ertuğrulgazi Caddesi normal bir cadde değildir. Ertuğrulgazi Caddesi İnegöl ekonomisine katkı sağlayan, İnegöl'ün Mobilya Sanayisi'ne çok ciddi şekilde katkı sağlayan caddelerin başındadır. Bizler Ertuğrulgazi Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaflarımızla artık köprülü kavşağın yan yolları ile birlikte, Ertuğrulgazi'ye ve Eskişehir'den gelen müşterilerimizin Ertuğrulgazi'ye giriş yapması anlamında, çift taraflı yan yollarında tamamlanarak, tretuar çalışmalarının tamamlanıp bir an önce yolun bitirilmesi anlamında burada toplandık" ifadelerini kullandı.

14 AYDIR EZİYET ÇEKİYORUZ

Uğurdağ yetkililere de seslenerek; şunları söyledi: "Bizler burada iyi niyetimiz ile birlikte, hem siyasetçilerimize hem de bürokratlarımıza seslenmek istiyoruz. Özellikle bizim işimiz aslında bu değil. Bizim işimiz üretim yapmak, ticaret yapmak, ihracat yapmak durumundayız. Ama işlerin uzamasından dolayı kaynaklanan birçok esnaf ticari kayba uğruyor. Özellikle ben buradan sayın vekilimize, ilçe başkanımıza ve yönetimine, özellikle de Karayolları Müdürü'ne seslenmek istiyorum. Artık bu çalışma çok uzamış durumda. Özellikle yan yolların bağlanması, tretuar çalışmalarının hızlanması gerekiyor ki, biz 14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Sadece eziyet çekmiyor, ticari kayba uğruyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir cadde. Esnaf arkadaşlarımız ile birlikte ivedilikle bu sorunun kaldırılmasını istiyoruz. Ben tekrar sayın vekilimiz başta olmak üzere, ilçe başkanımıza ve yöneticilerimize, özellikle Karayolları Müdürümüze seslenerek, artık burada dayanacak gücümüz kalmadı, burası ticari bir cadde, sanayinin can damarı bir cadde. Esnaf arkadaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum"

ÇALIŞMALAR DURDU

"Çalışmalar 5-6 gündür durdu. Ödenek eksikliği mi vardır veya herhangi bir sebep mi vardır bilmiyoruz. Biz yetkililere bu durumu ilettik. Yetkililerin bilgisi var ama üzüm yemek bizim amacımız, üzümü de hep birlikte yemeliyiz. Çünkü burası İnegöl'ün can damarı bir caddesi. İvedilikle sorunun çözülmesi lazım"