Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Borino Belediye Başkanı Oktay Aliev;

"Türkiye'ye yaptığımız ziyaretten dolayı çok mutluyuz. Soğuk Rodop dağlarından sizlere sıcak selamlar getirdik. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a halı saha yapılışına vermiş oldukları desteklerden dolayı Borino halkı adına çok teşekkür ederim.

Zaten bizim gibi belediyeler için verilen bu tür hizmetler halkımızın gözünde çok önemli bir noktaya gelebiliyor" dedi.

KARDEŞLİK UZUN YILLAR DEVAM ETSİN

Aliev konuşmasının devamında;

"İstediğimiz ve arzuladığımız İnegöl ile Borino arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi. Ayrıca İnegöl Belediyesi ile Borino Belediyesi arasında kardeşlik uzun yıllar devam etsin.

Son olarak bugün bizleri kabul eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkürlerimizi sunar, en yakın zamanda kendilerini Borino şehrimizde görmek istediğimizi belirtir, saygılar sunarım" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YENİCE'NİN KARDEŞLİĞİ SÜRÜYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"Ben öncelikle kardeş şehrimiz Borino'nun Belediye Başkanı Oktay Aliev ve ailesine hoş geldiniz demek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi Yeniceköy Belediyemizin önceki dönem Borino Belediyesi ile kurduğu kardeşlik ilişkisini biz arttırarak devam ettiriyoruz.

Bu noktada da önceki dönem Yeniceköy Belediye Başkanlığı görevini yapan Hasan Aksu'dan özellikle istifade ettiğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

BORİNO'DA AÇILIŞ YAPILACAK

Aktaş ayrıca;

"Hepinizin bildiği gibi Ramazan ayı içerisinde iftar organizasyonları yaptık ve erzak dağıtımları gerçekleştirdik. Şimdi nasip olursa Eylül sonu itibari ile hazırladığımız halı sahanın açılışı, yine bir cami ve müştemilatı ile alakalı da bir açılış gerçekleştireceğiz.

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

Buradan bir hocamızı ve bir sanatçımızı Borino şehrine götüreceğiz. İnşallah düzenleyeceğimiz bu etkinlik ile Borino halkına farklı bir ortam, farklı bir ambiyansı yaşatmak istiyoruz" dedi.

BULGARİSTAN GÖÇMENİ MUHACİRLERİMİZ VAR

"Bulgaristan ve Türkiye'nin ilişkileri tartışılmaz bir gerçek" diyen Aktaş;

" Belki ülkeler düzeyde çok üst düzey bir ilişki olmasa da şehirler düzeyinde ve halklar düzeyinde aramızda ciddi bir ilişki var. İnegöl'de yaşayan Bulgaristan göçmeni muhacir vatandaşlarımız var.

Bunun yanında da oralarda buraların hasretiyle yanıp tutuşan insanlarımız var. Dolayısıyla iki halkı birbirine daha da yakınlaştırmak adına belediyeler olarak bu tip faaliyetler ve organizasyonlara her zaman devam edeceğiz" dedi.

SEÇİMLERDE BAŞARILAR

Aktaş son olarak;

"Borino Belediye Başkanımız birkaç günlük temaslar için Bursa'ya gelmişti. Sağ olsun bizleri de bugün ziyarete geldi. Ben kendisine başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Ayrıca Ekim sonu itibari ile yani iki ay sonra da seçimleri var.

Seçimlerde de şimdiden kendisine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Ayrıca ailesi ve dostları ile bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.