Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim vaatleri arasında yer alan BURBAK noktalarındaki ücret uygulamasının sona ereceğini ve geçmişe yönelik otopark borçlarının silineceğini duyurdu. Cadde ve bulvarlarda park eden araçlardan artık ücret alınmayacağını açıklayan Bozbey, bu kararın 3 Mayıs Cuma günü itibariyle yürürlüğe gireceğini belirtti.

Bursanın O İlçesinde Engelliler İçin Farklı Etkinlikler Bursanın O İlçesinde Engelliler İçin Farklı Etkinlikler

Bozbey, Bursalılara yönelik yaptığı açıklamada, "Nilüfer Belediye Meclisi’nin 2015 Şubat ayı toplantısında BURBAK’ın yol üzerine çeken araçlardan otopark ücreti almasının yanlış olduğunu gündeme getirmiştim ve bu yanlışın düzeltilmesi için mücadele etmiştim. İşte bu konuyu çözüme kavuşturduğumuzu müjdelemek istiyorum. Bu haksızlığı gidermek amacıyla; 3 Mayıs 2024 Cuma günü itibariyle cadde ve bulvarlardaki uygun yerlere araçlarınızı ücretsiz olarak park edebileceksiniz" dedi.

M Bozbey Genç Gazete

Bozbey, vatandaşları bu kararla ilgili olarak bilgilendirirken, BURBAK görevlilerinin trafik akışını rahatlatmak ve araçların doğru park etmesini sağlamak için yine yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca daha önce cadde ve bulvarlara park eden araçların var olan otopark borçlarının da silineceğini müjdeledi.

Bu adımın, Bursa'da yaşayanları sevindireceği ve şehirdeki trafiğin daha düzenli bir hale gelmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor. Bozbey'in sözlerinin ardından Bursalılar, belediyenin bu kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bursa Büyük Şehir Belediyesi