17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları 17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

5 İŞYERİ KAPATILDI
İnegöl Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda bir süredir büfelerle ilgili çalışma yapan Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun raporu oy birliği ile kabul edildi.
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Serap Aytemur yaptığı konuşmada;
"Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak Belediye mülkiyetinde bulunan işyerlerini çevre sağlığı, şehir estetiği, görüntü kirliliği ve amacı dışında kullanılmaları nedeniyle yapmış olduğumuz çalışmalarda 120 işyeri gezildi.
Bunlardan bazıları kapatıldı bazılarının da olması gereken standartlara ulaştırılmasına karar erildi. 2 Ocak'ta yapılan toplantıda bu işyerleriyle ilgili karar verildi" dedi.
YEMEK YAPAN BÜFELER VAR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da:
"Kaldırım işgalleri gibi dikkat çeken bir madde. Çevre ve Sağlık Komisyonumuz uzun süre çalıştı. Ben de birkaç toplantılarına katıldım. Arazide tespitler yapıldı.
Konu, sanayideki adı büfe olup her türlü yemeğin piştiği, hijyenin ayaklar altında olduğu manzaralara karşı, esnafın işleri de düşünülerek yapılacak değerlendirmelerdir. 250 kişilik yemek yapan büfeler dahi var.
Fabrikalara yemek yapanlar var. Büfe deyince paket ürünler satan, çay-tost satan yerler algılardık ama fabrikalara yemek yapan büfelerimiz var" diye konuştu.
6 AY SÜRELERİ VAR
Başkan Aktaş, Çevre ve Sağlık Komisyonunca alınan kararları aktardı:
"30.06.2017 tarihine kadar 5 adet büfe iptal edilecek. Kira tahakkukları kesildi, 6 ay süreleri var. Süreç dolduğunda tamamen yerlerinden kalkmış olacaklar. İdarenin uygun gördüğü ebatlar çerçevesinde en fazla 24 metrekare kapalı, 24 metrekare de açık alandan oluşabilecek.
Kapalı alanlar 8 TL, açık alanlar 4 TL kira ödeyecek. Ekibimiz tarafından kazıkları çakılıp kendisine şekli ile ilgili alternatifler sunulacaktır. Tek tip takıntımız yok ama öyle yer vardır 6'ya 4, öyle yer vardır 8'e 3 boyutta uygulanır.
İnegöl Belediyesi'nin sağladığı imkanlar dahilindeki büfe olarak göz önüne gelecek. Buralarda sadece büfe ürünleri satılacak. Döner, sulu yemek, fabrikalara yemek üretimi gibi işlemler yapılmayacak.
Dönüşüm yapacak olanlardan 6 ay kira alınmayacak. 6 ay kira tahakkuku yapılmayacak ve kendisine avantaj sağlanacak. Tebligat tarihinden itibaren 30 Haziran sürecine kadar dönüşüm süreci var"
Meclis'te Kent Konseyi'nin 'İnegöl simgesini arıyor' konulu yarışma teklifine sıcak bakılmaması nedeniyle komisyona iade edildi.


BÜYÜKŞEHİR KAMULAŞTIRMAYA DESTEK OLUYOR MU?
Kamulaştırma hususlarında görüşülen maddelerde söz alan MHP Grubu Meclis Üyesi Hakan Ergül;
"Büyükşehre bağlandığımız ilk sene kamulaştırmayla ilgili bir konu gelmişti, Büyükşehirin bize faydalı olacağını, kamulaştırmaların
Büyükşehir tarafından yapılacağı söylenmişti. 3'üncü seneyi bulduk, bu zamana kadar Büyükşehir'den hiç kamulaştırma oldu mu? Kamulaştırmayı olumlu buluyoruz ama onlardan da bu tarz çalışmalar bekliyoruz" dedi.
OTOPARK BEDELLERİNDEN KESİLECEK
Ergül'e cevap veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şunları söyledi:
"Kamulaştırma oldu, bu kamulaştırmayı da yapıp otopark bedellerinden keseceğiz. Büyükşehre gitmesi beklenen otopark parası gitmeyecek, burası kamulaştırılacak. Mahsuplaştırılacak"