Bayram günlerinde batı bölgelerinde yağış beklenmezken, doğu bölgelerinde hava serin ve yağışlı. Bayram günleri hava durumu için 6 günlük hava tahmini haritasını haberimizde inceleyebilirsiniz.

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (2)-1

Bugün hava durumu nasıl?

Bugün özellikle Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, ve birçok Anadolu bölgesi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisine girecek.

Dikkat çeken bölgeler arasında İstanbul, Ankara'nın güney kesimleri, Bursa, Manisa gibi büyük şehirler de bulunuyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (3)

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Tunceli, Elazığ, Bingöl ve diğer bazı illerde beklenen kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor.

Özellikle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (4)

Çığ Tehlikesi var,  Kar erimesine dikkat!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, kar erimeleri ve heyelan riski de bu bölgeler için geçerli bir uyarı.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (1)-1

Yerel Hava Durumu Raporları

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmesi bekleniyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (2)

Uyarılar arasında, özellikle Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışların yaşanabileceği ve olası ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği yer alıyor.

Denizlerde ise Ege Denizi'nde fırtına, Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. 

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl, Bayramda Yağış Var Mı (1)

Kaynak: mgm.gov.tr