Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor... Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor...

Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından olan ve 1468 yılında kurulan Hoca İlyas Ortaokulu, her yıl düzenlediği geleneksel buluşma günlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eski mezunlar, okulun bahçesinde bir araya gelerek öğrencilik günlerine döndü ve eski hatıralar canlandı.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (1)

Mezuniyet Töreni Gibi Bir Gün

Eski öğrenciler, okul hatıralarını paylaşmak ve birlikte fotoğraf çekmek için adeta bir mezuniyet töreni atmosferi yarattı. Etkinlikte, mezunlar hatıra defterine okul günleriyle ilgili anılarını yazdı ve sınıflarda oturarak öğrencilik dönemlerini yad etti.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (2)

Önemli İsimler var

Bu özel okulun duvarları, birçok önemli kişiliği ağırlamış; aralarında eski Milli Eğitim Bakanı Orhan Cemal Fersoy, eski Milli Savunma Bakanlarından Haluk Bayülgen ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Nurettin Ersin de bulunuyor.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (3)

Yağmur Altında Anılar Tazelendi

Etkinlik Nisan ayının son haftası yerine bu yıl Mayıs'ta düzenlendi. Hava koşulları yağmurlu olmasına rağmen, yürümekte zorlanan mezunlar da dahil olmak üzere, etkinliğe katılım oldukça yüksek oldu.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (5)

Hoca İlyas Ortaokulu mezunu Hüseyin Özler, "6 yıl önce komite grubu oluşturup ilkokullarda böyle bir birliktelik oluşsun istedik. Türkiye'de 556 yıldır ismi değişmeyen ve halen eğitim-öğretimim devam ettiği tek okul. Mutlaka buna benzer okullar var ama bunların ismi değişmiş ya da okul olarak kullanılmıyor. Burası tarihi bir değer. Bunun okul olarak devam etmesi için uğraşıyoruz. Mezunlar olarak mezuniyet günümüzü yapıyoruz. Artık geleneksel oldu. Her yıl nisan ayının son haftası yapıyorduk ama bu sene mayısta yapalım da havalar güzel olsun dedik. Kısmetimize hava yağmurluydu ama yine de katılım çok güzel. Yürümekte zorlanan mezunlarımız bile yanında birisiyle gelerek katılmaya çalışıyor. Bu sene 4’üncüsünü yapıyoruz. Okul eskiydi restorasyona girdi. Bizim eski mezunlarımızdan İsmail Hakkı Akoğlu okulun bütün sıralarını yeniledi. Restorasyon bittikten sonra Atatürk büstü alçıdan yapılmış olduğu için mezunlar olarak rahmetli Tankut Öktem'in kızından son kalan büstü aldık ve okula hediye ettik. Sınıflarda çocukların koşuşturması müdür odasındaki pervane sallanıyordu o gürültüden pervane sesi müzik gibi geliyordu. Okul arkadaşlarımızdan bazıları ile görüşüyoruz. Mezuniyet birliktelik günlerince 40 yıl önce görüştüğün arkadaşını görüyorsun. Mezuniyet günleri bütün okullarda yapılmalı" şeklinde konuştu.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (6)

Okula Katkıları devam ediyor

Mezunlar, okulun fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için de katkıda bulunuyor. İsmail Hakkı Akoğlu gibi eski mezunlar okul sıralarını yenilerken, okula yeni bir Atatürk büstü hediye edildi. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında, okul daha da modern bir görünüme kavuştu.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (7)

Hoca İlyas Ortaokulu'nun bu anlamlı buluşması, mezunları geçmişle buluşturmanın yanı sıra, okulun tarihini de yaşatmaya devam ediyor.

Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (9)Genç Gazete Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları (8)

Kaynak: İHA