Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediye hizmet ve ürünlerine yapılan yüzde 50 ile yüzde 500 arasında değişen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Başkan Özel, yapılan fiyat artışlarının kar amacı gütmediklerini, sadece Yenişehir halkının zararını minimize etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Zararın Azaltılması Hedefleniyor

Yenişehir Belediyesi'nin yıllardır piyasa değerlerinin çok altında kalan fiyat politikaları nedeniyle ciddi zararlar edildiğini belirten Özel, özellikle sosyal tesislerin yaklaşık 12 milyon lira zarar ettiğini vurguladı. Belediye Başkanı, bu zararın tüm Yenişehir halkının cebinden çıktığını ve bu tür tesislerden kar amacı gütmemeleri gerektiğini, ancak zarara uğratılmaması gerektiğini dile getirdi.

Bugün Büyük Gün! Alinur Aktaş ve Alper Taban Karşı Karşıya Bugün Büyük Gün! Alinur Aktaş ve Alper Taban Karşı Karşıya

Siyasi Spekülasyonlar ve Toplumsal Barış Vurgusu

Başkan Özel, bazı siyasi çevrelerin bu zorunlu ve makul düzenlemeleri abartarak belediyeyi karalamaya çalıştığını, bu tür spekülasyonların toplumda bölünmeye ve gerçek sorunlardan uzaklaşmaya yol açtığını söyledi. Özel, belediyenin bir ticari kuruluşmuş gibi gösterilme çabalarının sorumsuz ve gerçeklerden uzak olduğunu ifade etti.

Fiyat Artışlarının Geçerli Olacağı Tarihler

2024 yılı düğün salonu rezervasyonlarını yaptıran ama henüz ödemelerini yapmamış olan vatandaşlar için, 16 Mayıs Perşembe günü mesai bitimine kadar eski tarifeden ücretlendirme yapılacağını belirten Başkan Özel, meclis kararının 17 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini ve yeni rezervasyonlarda yeni tarifelerin geçerli olacağını açıkladı.

Belediye Başkanı, belirlenen fiyatların hala piyasa koşullarına göre oldukça makul olduğunu ve değerli Yenişehirli hemşehrilerinin takdirine sunduğunu belirtti.

Kaynak: Bülten