Geçtiğimiz gün meydana gelen korkutan depremlerin ardından akıllara depreme ne kadar hazırlıyız sorusu geldi.
Jeoloji Yüksek Mühendisi Engin Er, Bursa'nın 17 ilçesinde gerek yapılaşma gerekse de depremsellik ve zemin açısından ciddi riskler olduğuna dikkat çekti.
FAY İNEGÖL'DEN BAŞLIYOR
Er, "Marmara denizinin kuzeyinden geçen bir fay hattı var. Yenişehir'in kenarından geçiyor. İznik'ten, Gemlik'ten, Karacabey'e doğru devam eden bir fay hattı var. Bursa fayı diye bahsedilen merkezinden geçen bir fay hattı var. O da İnegöl'den başlıyor Kestel, Gürsu'nun altından geçiyor. Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Çalı'nın o taraftan geçip Kemalpaşa'ya doğru devam ediyor."
DOĞAL AFETLE İNATLAŞILMAZ
"17 ilçemizin 17'si de gerek yapılaşma açısından gerek depremsellik zemin açısından riskli ilçelerdir. Önemli olan bunlara karşı tedbirleri almamızdır. Bir binayı sadece deprem yıkmaz. Yani öyle bir bina yaparsınız tedbirini alırsınız. Ancak tampon depremin, fay hattının üzerine bina yaparsanız yandınız. Bunu engelleyen bir güç yok. Doğal afetle inatlaşılmaz. Buna uygun önlemler alınarak yapılaşma yapılabilir" diye konuştu.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!