Adana'nın Aladağ ilçesinde 11'i çocuk 12 kişiye mezar olan yurt yangınından sonra, İlçe Milli Müdürlüğü İnegöl'deki bütün yurt ve pansiyonları mercek altına aldı. 12'ye yakın özel ortaöğretim ve yükseköğretim yurtları ile okulların bünyesindeki 7 pansiyon ayrıntılı denetimden geçiyor.

AYRINTILI DENETİM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Yurt yangının ardından İnegöl'deki özel ve resmi yurt ile pansiyonların denetimlerini sıkılaştırdıklarını ifade ederek, yurt ve pansiyonların ayrıntılı denetimden geçtiğini söyledi.

Bilican, "Amacımız çocuklarımızın rahat, konforlu ve güvenli ortamda barınmalarını sağlamak. Bunun yanında çocuklarını bize emanet eden velilerimizin rahat olmalarını sağlamak. Öğrencilerimize daha yüksek standartlarda hizmet verebilmek için yurtların ve pansiyonların denetimini düzenli olarak yapacağız" dedi.

PANSİYONLAR DA GÖZ HAPSİNDE

Yurt denetimlerinin yanı sıra okulların bünyesinde bulunan öğrenci pansiyonlarının da denetlendiğini aktaran Bilican, "Ortaöğretim kurumlarına bağlı 7 tane öğrenci pansiyonumuz var. Bu pansiyonlar düzenli olarak denetleniyor. Geçtiğimiz yıl Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İl Enerji Verimliliği Birimi kuruldu. Bu birim Türkiye'de ilk defa Bursa'da kuruldu. Enerji Verimliği Biriminin İnegöl'de de temsilcisi var."

"2 şube müdürü, Enerji Verimliği koordinatörü ile iş güvenliği uzmanından oluşan 5 kişilik ekiple geçtiğimiz Cumartesi günü pansiyonlarımızı denetledik. Adana'nın Aladağ ilçesindeki acı olayın ardından bu artı bir denetleme oldu. Denetimlerde, görülen en ufak aksaklılar not edildi. Gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık" diye konuştu.

ODALARDAKİ PRİZLER İPTAL EDİLECEK

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Pansiyonlarda alınan tedbirlere ilişkin de konuşan Bilican, "Pansiyonlarımızda var olan yangın merdivenlerinin kapılarını sürekli açık tutulmasını sağlamak. 24 saat görevli öğretmenlerimiz var. Bunun haricinde elektrik prizleriyle alakalı tedbirler alındı. Odalarda elektrikli aletlerin kullanılmaması için tedbir aldık. Odalardaki prizler iptal edilecek. Elektrik tesisatı sıkıntılı olanlar tesisatlarını yenileyecek. Uygulamadan çocuklarımız da memnun oldu" dedi.

Bilican, Yurtlarla ilgili yönetmelikte düzenlemeye gidildiğini de sözlerine ekledi.