Merkür Turizm işbirliği ile 8-12 Nisan tarihleri arasında Milano Fuarında incelemelerde bulunan MÜSİAD"lı işadamlarının özellikle koltuk ve masa sandalye modellerinde yenilik anlamında çok farklılık gözlemlemediği görüldü.

Fuar sonrasında izlenimlerini yazılı bir basın bildirisiyle paylaşan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Zeki Kavaz, İtalya Milano"da ki İsaloni Fuarında sergilenen ürünlerin bir anlamda dünya mobilya trendini belirlediğini, bunun nedenin ise dünyada ki tüm mobilya devlerinin fuarda katılımcı olmasından kaynakladığını söyledi.

İnegöllü mobilyacılar olarak bir önceki yıla oranla çok farklılıklar görmediklerinin altını çizen Kavaz, "Bunda Avrupa"da ki ekonomik krizin etkilerinin olduğunu düşünüyoruz. Bizler İnegöl olarak model ve tasarım anlamında kesinlikle iyi bir noktadayız. Bu fuarda bunu yeniden müşahede ettik. Ancak İsaloni Fuarından çıkarılması gereken dersler olduğunu da düşünüyoruz" dedi.

DETAYLARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Kavaz, Türkiye olarak dünya mobilya pastasından henüz beklenilen düzeyde pay alamamalarının nedeninin model ve tasarımda ki işçilik ve detaylardan kaynakladığını söyleyerek, "Türk mobilyası özellikle son 10 yılda önemli bir değişim yaşadı. Bizler önce model sonrada tasarım yapmayı öğrendik. İhracat noktasında da önemli bir eşiği aştık. Ancak bunlar tek başına yeterli şeyler değil. Bundan sonra ki hedef daha fazla üretim yapmak ve dünyaya daha fazla mobilya satmak olacaksa ince ayrıntılara yani detaylara daha çok önem vermeliyiz. Bunu da başarabilirsek yeni İtalya biz oluruz" şeklinde konuştu.

GÖZLERİ TÜRKİYE"YE ÇEVİRMEK GEREK

TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak” TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak”

Dünya genelinde önemli mobilya fuarları düzenlendiğini ve ticaretin bu organizasyonlarla geliştiğini de anlatan Kavaz, "Özellikle bizler İnegöl"de düzenlenen fuarları ve İstanbul"da ki İMOB fuarını çok önemsiyoruz. Çünkü fuarlar yeni müşteri kazanımları noktasında oldukça faydalı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ancak İtalya ve Çin fuarlarına katılım gösteren profesyonel katılımcıların sayıları aslında bulunduğumuz noktayı bizlere gösteriyor. Türkiye olarak bu konuda ciddi adımlar atmalı ve ulusal projeler geliştirmeliyiz. Burada bir STK olarak bize de görev düşüyor. Mobilya sektörünün gelişimine katkı sağlamak istiyorsak STK"lar olarak ülke genelinde bir araya gelmeli ve dünyanın gözünü Türkiye"ye çevirmek için somut adımlar atmalıyız. Bunun yanı sıra NdesinG gibi uluslararası fuarlara katılım gösteren firmaların artmasını sağlamalıyız" dedi.

MOBİLYA FUARLARINI İNŞAAT SEKTÖRÜDE TAKİP ETMELİ

Milano Fuarında ki incelemeler esnasında ders alınması gereken konulardan birisinin ise inşaat sektörüyle ilgili olduğunu da söyleyen Kavaz, "Sektörümüz yeni trend mobilyalarla artık şekilleniyor. Yeni tasarımların konutlarda kullanımının sağlıklı olması için inşaat sektörünün de buna göre mimari projeler geliştirmesi gerekiyor. Bizler inşaat sektörünün mobilya fuarlarını gezmeleri durumunda daha kullanışlı yapıların inşa edilebileceğini düşünüyoruz. Yani kısacası mobilya sektörünün inşaat sektörüne ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.