Pazartesi günü başlayan Camiler Haftası etkinliklerinin açılış programına farklı bir programından dolayı katılamayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün AK Partili yöneticilerle ve bazı meclis üyeleri ile birlikte Din Görevlileri Derneği'ni ziyaret etti.
HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,
"Bugün Adalet ve Kalkınma Partimizi çok değerli İlçe Başkan Yardımcısı, değerli yöneticileri ve meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber gönül sohbet ister kahve bahane misali Camiler ve Din Görevlileri haftasını bahane ederek sizleri ziyarete geldik. Öncelikle haftanız hayırlı mübarek olsun.
Cenabı Allah bu haftadan hem halk olarak, vatandaş olarak, hem de din görevlisi olarak ziyadesiyle istifade edenlerden eylesin" dedi.
EMEKLİLİKTE DE DEVAM
Camiler Haftası uygulamasının Diyanetin yaptığı çok güzel bir uygulama olduğuna vurgu yapan Aktaş,
"Her sene farklı bir konu işleniyor, bildiğim kadarıyla bu yılın konusu da cami ve kitap. Her yıl seçilen konu ön plana çıkarılarak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülükler vasıtasıyla çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Pazartesi günü bu işin startı verildi. Ben katılamadım ancak başkan yardımcım ve parti yöneticilerimiz katıldılar. Bugünde hem bunun telafisini yapmak, hem de bu din görevlileri haftasını bahane ederek sizleri ziyaret etmek, birlikte hasbihal etmek istedik.
Bir İmam Hatip mezunu olarak her ne kadar bu görevi icra etmesem de yaptığınız işin zorluğunu bilenlerdenim. Çünkü bu iş 365 gün 7/24 yaşanan bir iştir. Devletin kademelerinde ifa edilen tüm görevler kutsaldır ancak din görevliliği mesai saatlerinizin dışında da hatta emekli olduğunuzda da o misyonu devam ettirmeniz gereken bir iştir" diye konuştu.
DİN GÖREVLİSİNE SAYGI DUYAR
Başkan Aktaş, her ne kadar son yıllarda biraz kırılmalar olsa da Türk toplumunun din görevlilerine, hocalara çok saygı duyan bir toplum olduğunu belirterek,
"Bu toplumun belleğine yerleşmiş bir reflekstir. Sizin yaptığınız görevin ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilincindeyiz. İnegöl bu konuda şanslı.
Din görevlisi arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiklerini biliyoruz.
Bizde İnegöl Belediyesi olarak cami temizlikleri, bakım onarım çalışmaları ve çevre düzenlemeleri gibi konularda asli görevimiz olmamasına rağmen işleri kolaylaştırmak noktasında destek vererek müftülüğümüzün yanında olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
UYARMALISINIZ
Konuşmasının sonunda din görevlilerine halkı bazı konularda uyarmaları konusunda öneri de sunan Aktaş,
"İnsanların coşkusu kimsenin kabusu haline dönüşmemeli. Birinin iştahı ve coşkusu bir başkasının kabusu haline dönüşemez. Eğer biz bu yanlışlarımızı bugün söylemezsek, yarın içinden çıkılmaz bir hal alır.
Bunu da ilk söyleyen hocalarımız. Nasıl zina haramsa, aracını yanlış yere park etmek ve kul hakkına girmekte, gürültü kirliliği yapmakta, çöpünü uygunsuz bir şekilde çıkarmakta günahtır. Asla bu böyle gelmiş böyle gider demeden bunları ifade etmek gerekiyor. Anlatmalıyız" dedi.
SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ
İnegöl Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan da yaptığı konuşmada Başkan Aktaş'a teşekkür ederek,
"Başkanımızın ve çalışma arkadaşlarının ziyaretinden dolayı çok memnun olduk. Camilerimizdeki tadilat olsun, temizlik ve bakım çalışmaları olsun bu konularda Alinur Başkanımızın desteğini her zaman yanımızda hissettik.
Bugün vesilesi ile kendisine tekrar teşekkür etmek istiyoruz. Bu hafta da camiler ve din görevlileri haftası.
Her yıl bir konu seçiliyor bu hafta kapsamında işlenmek üzere. Bu yıl da konu cami ve kitap. Her gün bu konularda bir panel ve konferansımız oluyor" diye konuştu.
Dr. Ömer Faruk Atan, konuşmasında din görevlilerinin bir sorumluluğu olduğu ve bu sorumluluklarının bilincinde olduklarına da dikkat çekti.

Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi