Yapılan çalışma hakkında bilgi veren İnegöl Kent Konseyi başkanı Haydar Cerrah;

"Her şey geçen hafta Bursa'daki yeni Marmara gazetesinde ki bir çığlıkla başladı. Bu çığlık öğrencilerine kitap okutmak isteyen Diyarbakır'ın Kulp İlçesindeki Anadolu imam hatip lisesi Almanca ve İngilizce öğretmeni Özge Küçük Hanımefendinin çığlığıydı.

Haziranda tayini çıkacak olan Özge Öğretmenin, gitmeden önce 2000 öğrencili okuluna bir kütüphane kurma projesi bize çok duygulu ve anlamlı geldi. Heyecanlandık ve İnegölKent Konseyi olarak biz de harekete geçtik." Dedi.

KİTAP OKUMADA GERİ KALDIK

Türkiye'nin kitap okuma konusunda geride olmasının çok üzücü olduğunu belirten Başkan Cerrah:

" Yeri gelmişken şu konuyu da büyük bir üzüntüyle söylemek istiyorum: Türkiye, kitap okuma sıralamasında dünyada 86.sırada yer alıyor.

"Oku" diye başlayan bir Dinin mensuplarına bir dönem ilim irfan yuvası olarak medeniyetler kuran ecdadın torunlarına bu durum hiç yakışmıyor." Diye konuştu.

"BİZİM EN SEVDİĞİMİZ KAMPANYALAR"

Kitap okuma ve kütüphane kurma projelerini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Cerrah:

"İnegöl kent konseyi olarak, buradaki muhtelif okullara binlerce test ve yardımcı kitap göndermiştik. Kitap ile ilgili kampanyalar bizim en sevdiğimiz kampanyalardır. Bugün burada, üniversiteye hazırlık kitapları başta olmak üzere, Dünya ve Türkiye klasikleri, roman, hikaye, şiir, dini ve Ahlaki eserlerden oluşan yaklaşık 1100 eser var. Takriben 25 bin tl tutuyor."

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

Bu kampanyada özveriyle çalışan Uğur Işık ve Ömer Faruk Cerrah başta olmak üzere gençlik meclisinin tüm üyelerine, Radyo programcısı Serhat Balantekin e, Birey dershanesi yetkililerine, Altın Nesil okulu yetkililerineÇözüm Dershanesi yetkililerine, İKM kırtasiye yöneticilerine ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerine, , maddi ve manevi destek halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Kulp'ta yaşayanlar başta olmak üzere, tüm Diyarbakır halkına ve yurdum insanına İnegöl'den selam ve sevgilerimizi yolluyoruz."