EN BÜYÜK HAYALİ İDİ

Bursa ve İnegöl'de uzun yıllardır doktorluk yapan ve şu anda Selenay Tıp Merkezi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan Murat Kaçar, Güney Kore'de katıldığı Dünya Şampiyonası'nda en büyük hayalini gerçekleştirerek şampiyon oldu ve altın madalyayı boynuna taktı.

60 metre engelde dünya şampiyonu olarak İnegöl'e dönen Murat Kaçar'ın başarını kutlamak isteyen hastane personeli şampiyon doktorla birlikte pasta kesti.

TÜM ŞAMPİYONLUKLARA ULAŞTIM

Başarı hikayesini anlatan Dünya Şampiyonu Doktor Murat Kaçar;

"1980 yılında veteran atletliğe başladım. 40 yaşımdan sonra Malmö'de ilk yarışmamı yaptım ve Avrupa 6.'sı oldum. Daha sonra antrenman yapıp devam ettiğimde daha iyi derecelere ulaştım. 15 yıl sonra hayalimi gerçekleştirdim.

Fransa'nın Bordeaux şehrinde yapılan Avrupa Salon Şampiyonası'nda 60 metre engellide şampiyon oldum. Daha sonra pist Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 2.'liği kazandım. 6 defa dünya 2.'si, 7 defa Avrupa Şampiyonluğu kazandım ama kariyerimde dünya şampiyonluğu eksik kalmıştı.

Onu da 19-24 Mart tarihleri arasında Güney Kore'nin Daegu şehrinde yapılan 7. Dünya Salon Masterlar Dünya Şampiyonası'nda kazandım. 60 metre engel 70 yaş grubunda 10.45'le dünya şampiyonluğunu kazandım. Kariyerimde ulaşabileceğim tüm şampiyonluklara ulaştım. Sadece pist şampiyonluğu kaldı." dedi.

BEDELİ OLMAYAN BİR ONUR DUYDUM

Gençlere mesajını da ileten Kaçar, şunları söyledi:

"Bir şeyde başarılı olmak için önce onu hayal edeceksiniz ve çalışacaksınız. Göreceksiniz ki başarı arkasından gelecektir. Bu her konu için geçerli. Önce hayal edin sonrada çalışın. Spor insanların yaşam kalitesini arttırmak için bir araçtır.

Gençlere en çok tavsiye ettiğim şey spordur. Kendilerine yatkın olan bir spor seçip başarılı olmaya çalışsınlar. Görecekler ki çok zevk alacaklar. Ben de Güney Kore'de kürsüde İstiklal Marşı'nı dinletirken bundan büyük bir zevk aldım.

Sadece 1. olan sporcuların milli marşları çalındı. Ülkem adına ve kendim adına karşılığı ve bedeli olmayan bir onur duydum. Ülkeyi temsil etmek bu başarılardan geçiyor"

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde heyecan dorukta: İşte Hakan Ünsal’ın derbi tahmini Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde heyecan dorukta: İşte Hakan Ünsal’ın derbi tahmini

Kaynak: İnegöl Online