Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile vatandaşlar katıldı.

BİR BÜTÜNÜN İKİ EŞİT YARISI

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Durmuş Karadeniz,

"Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz. Peygamberlerin hepsinin ilk koruyucusu annedir, yani kadındır."

KADINLAR ALLAH'IN EMANETİ

"Kadına saygısızlık ve şiddet her şeyden önce Allah'ın emanetine ihanettir ki, bu da yaratıcıya asi olmak başkaldırmaktır. Kadın vekalet kabul tek meslek olan annelik makamının adıdır.

Allah'ın rahim, gafur ve gaffar sıfatlarının inkişaf ettiği, hayatın kaynağıdır. Kadınlık öyle bir makamdır ki, en yüksek mertebe olan cennet o makamın ayakları altındadır."

YARATANDAN ÖTÜRÜ SAYGI VE SEVGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

"Bu yüzdendir ki, kadına saygı yaratıcının saydığımız sıfatlarına saygının bir nişanesidir. Kaldı ki bu makama saygısızlık ve şiddet, bu makamı hor ve hakir görme, başta yaratıcıya ve sonrasında bütün beşeriyete saygısızlıktır. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının gününü kutlarım" dedi.

HOŞ GELDİN KADINIM

Daha sonra Matematik öğretmeni Nalan Özkızılcık ise günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından tarih öğretmeni Turan Güvercin, Nazım Hikmet'in "Hoş geldin Kadınım' adlı şiiri okudu.

DUYGULANDIRAN SUNUM

Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda; Öğrenciler kadına şiddeti anlatan Pandomim gösterisini sahneledi. Duygulandıran gösterinin ardından program kadınlar günüyle ilgili hazırladıkları skeçle son buldu.