18 Eylül Pazartesi günü çalan ilk ders ziliyle birlikte başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk hafta geride kaldı. Okulların açıldığı 18 Eylül tarihinde şehir dışında olduğu için düzenlenen törenlere katılamayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican'ı makamında ziyaret etti.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek Fatih Bilican'a çiçek takdim eden Aktaş, ziyaret sırasında bir açıklama da yaptı. 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle okulların kapılarını öğrencilere açtığını hatırlatan Aktaş, "Ders zili çaldı ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı başladı. Öncelikle hem İnegöl'ümüz hem Bursa'mız hem de ülkemizdeki tüm çocuklarımız için velilerimiz için ve öğretmenlerimiz için yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu ülkenin geleceği olacak olan yavrularımızın yetişmesi adına bu emek ve gayretler karşılıksız kalmaz" dedi.

Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı

İnegöl'de Milli Eğitim camiasının 61 bin öğrenci ve 3500 öğretmenle büyük bir kuruluş olduğuna da dikkat çeken Aktaş, "18 Eylül itibariyle İnegöl'de olmadığım için o gün Başkanvekilimiz törenlere katıldı. Onlardan da aldığımız bilgi kadarıyla Akhisar'daki OSB Ortaokulumuzda güzel bir tören icra edilmiş. Bugün de bizler hem Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında tüm eğitim camiasının eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennilerimizi iletme hem de beraberinde genel bir sene başı itibariyle değerlendirme yapmak üzere değerli İlçe Başkan Yardımcımız ve yönetici arkadaşlarımızla beraber ziyarete geldik. 61 bin öğrencisiyle, 3500 eğitimci kadrosuyla İnegöl'ün en büyük kuruluşu olan Milli Eğitim camiasına, ilçemize, ailelerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

HEDEF İNEGÖL'ÜN EĞİTİM ÇITASINI DAHA YUKARILARA ÇIKARMAK

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise hedeflerinin İnegöl'ün eğitim çıtasını her geçen gün daha yukarılara taşımak olduğunu ifade ederek "Sayın Başkanımızın ve beraberindeki ekibinin yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla alakalı bizleri ziyaretinden ziyadesiyle memnun olduk. Başkanımın da ifade ettiği gibi bugün itibariyle 54 bin civarında örgün eğitim, 7 bin civarında da açık öğretim olmak üzere 61 bin öğrencimiz mevcut. Bu sayı her geçen gün artıyor. Öğretmen ve eğitimci kadromuzla İnegöl'ümüzdeki eğitim öğretim hizmetlerini sürdürüyoruz. Şimdiye kadar zorluklar ve sıkıntılar olsa da elhamdülillah aşamadığımız bir sorun olmadı. Ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz. Bizim amacımız İnegöl'ün eğitim çıtasını daha da yukarılara taşımak. Çünkü bu bir hizmet yarışı. Bizden önceki değerli ağabeylerimiz kardeşlerimiz ellerinden geldiği kadar gayret gösterdiler. Biz bulunduğumuz sürece biz de iyi niyetle çıtayı daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEMİZİN DESTEKLERİNİ HER ZAMAN GÖRÜYORUZ

Bilican, İnegöl'de üniversite başarı oranında her yıl yüzde 3'lük bir başarı artışı görüldüğünü ifade ederek "Önceki yıllarda da başarı var ancak hem üniversiteye yerleştirmede hem de puan bazında bir ivme kazanıldı. Biz isteriz ki bu her yıl böyle devam etsin. Ama bizim en büyük önceliğimiz milli manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek. Çünkü eğer gençlik iyi yetişirse memleketin geleceği iyi olur. Gençlik zaaflara düşerse millette kötü duruma düşer. Bu manada Belediyemizin ve Başkanımızın da desteklerini her zaman görüyoruz. Ben tekrar Başkanımıza ve değerli dostlarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.