Gazeteci Tolga Şardan, bugünkü yazısında, İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın atanması sonrası, Süleyman Soylu'ya yakın olduğu bilinen üst düzey iki emniyet müdürünün istifa ettiğini açıkladı. Her iki isim de Soylu döneminde etkin görevlerde bulunmuş kritik figürler olarak değerlendiriliyor.

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

İstifa edenler arasında, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında siber suçlarla mücadelede önemli roller üstlenen ve daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edilen bir şube müdürü ile, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten bir diğer kritik isim bulunuyor.

Şardan'a göre, bu iki müdür, Soylu döneminin "kara kutuları" olarak nitelendiriliyor ve yanlarında görev yaptıkları sürece edindikleri bilgileri de götürüyorlar. Yeni dönemde yaşanan bu istifalar, emniyet teşkilatında önemli bir değişim ve yeniden yapılanmanın işaretleri olarak görülüyor.

İstifa eden müdürlerin, Soylu dönemindeki çalışmaları ve emniyette etkin oldukları bilinen bilişim firması sahipleriyle ilişkileri, istifa kararlarının ardından kamuoyunun dikkatini çeken detaylar arasında yer alıyor.

Kaynak: T24