Alınan bilgiye göre, Mehmet Tüzün idaresindeki 16 KT 064 plakalı yolcu otobüsü, Mezit-7 mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

BARİYERLER ÖLDÜRDÜ

Savrulan otobüs, bariyerlere çarptıktan sonra orta refüje devrildi. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi.

7 KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Kazada, Leyla Çiçek, Özlem İnan, Meyse Keskin, Güleydan Sezer, Fatma Hacıoğlu, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın hayatını kaybetti.

34 YARALI İNEGÖL'DE

Yaralanan 39 kişiden 34'ü İnegöl Devlet Hastanesine, diğer yaralılar ise Bursa ve Bilecik'teki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ANKARA'YA GİDİYORLARDI

Yaralılar içerisinde durumu ağır olanlar olduğu bildirilirken, devrilen otobüste bulunan kadın işçilerin, Türk Metal Sendikası tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

KAYMAKAM AKÇA KAZA YERİNDE

Kaza yerine, Kaymakam Ali Akça, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk de gitti. Kurtarılma çalışmalarını takip eden Akça, yetkililerden bilgiler aldı.

HASTANEDE BÜYÜK ACI

Kazada hayatını kaybedenler, İnegöl Devlet Hastanesi morguna getirilirken, kazada ölen ve yaralananların yakınları hastaneye akın etti.

Acil Serviste yoğunluk yaşanırken, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.