CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Perşembe günü gerçekleştireceği İnegöl ziyareti öncesi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ile Erkan Aydın'ın da katıldığı ziyarette Budak'ın hedefinde hükümet vardı. Sert dille eleştirilerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Budak, "Türkiye siyasette, ekonomide ve dış politikada ciddi bir çıkmazın içinde. Belediye başkanları bir emirle görevlerinden alınıyorlar. Türkiye'deki belediyelerin 3'te 1'i kayyumlar ya da görevinden alınmış seçilmemişler tarafında yönetiliyor."

DEMOKRASİ ORTADAN KALKTI

"Gelinen noktada demokrasi, hukuk devleti ortadan kalktı, yargı bağımsızlığı yok oldu. Faiz lobisi Türkiye'den defolup gitmeli diyen bir AKP Genel Başkanı var. Eğer siz her şeyi talimatla yapıyorsanız bir emir verip faizleri sıfırlayın, onlar da def olup gider. Ama işin aslı bu değil. Faiz lobisinden rant elde eden AKP'nin kendisidir."

"2002'den 2017'ye kadar faize 142 milyar dolar para vermişiz. Bunları vatandaşlar ödüyor. Bu para burada kazanılıyor, yurtdışına veriliyor. Mecliste bütçe görüşmeleri başladı. 2018 bütçesi halkın bütçesi değil, sarayın bütçesi. Bunu rakamlarıyla ifade ediyoruz. Ekonomi coştu deniyor, hiçbirimizde öyle coşmuş bir durum yok."

RANTA YÖNELİK ÇALIŞIYORLAR

"AKP'nin hiçbir politikası üretime yönelik olmadı, ranta yönelik oldu. Tamamen betonla büyüyecek noktada politikalar geliştirdiler, sanayiye ve tarıma önem vermediler. Tüm tarım köyleri boşaltıldı. Sanayiciler, esnaflar kepenkleri kapatıyorlar. İktidar bunları görmüyor. Bizim hedefimiz seçim değil, halkımızla bunları paylaşmaktır."

CHP Genel Başkanı Özel’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti | Tüm detaylarıyla CHP Genel Başkanı Özel’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti | Tüm detaylarıyla

ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUNUZ

"Ülke artık yönetilemiyor, halkın geçinecek durumu kalmadı. Artık ülkeyi yönetemez noktadasınız. Tek bir adamın iki dudağından gelen emirle önünüze geleni içeriye atmayı, görevden almayı biliyorsunuz. Bu ülke böyle kurulmadı, demokrasi bu günlere kolay gelmedi. Halkın iradesine en kısa zamanda gidelim, meclise erken seçimi onaylarız" dedi.

TÜM VATANDAŞLARI UYARIYORUZ

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise "15 yıldır bu ülkedeki tüm vatandaşları uyarıyoruz. Bizi hiç dinlemeyen, muhalefete kulak asmayan ve biz ne dersek dinlemeyenlere sesleniyorum; Balıkesir Belediye Başkanının gözyaşları size ibret olsun. Bundan 2-3 ay önce raconu sadece Reis keser diye paylaşımları vardı, tüm yaşananlara kördü, kimseyi dinlemezdi, kendinden başka herkese sağır olan bir mahallede yaşıyordu."

15 YILDIR ZOR GÜNLER YAŞANIYOR

"Dün kendisine bir kere dokundular ağlamaya başladı. Bu ülkede yaşananları görmeyenlere bu ibret tablosunu anlatıyoruz. Son 15 yıldır zor günler yaşanıyor. Sizden olmayanların yaşadığı sıkıntı, Balıkesir Belediye Başkanının 1 haftada yaşadığıdır. Kendisi 1 hafta dayandı, biz 15 senedir dayanıyoruz. Ağlamak istemiyorsanız demokrasiye ve hukuka sahip çıkın" diye konuştu.