Gıda Tarım v Hayvancılık Bakanlığı, et fiyatlarının düşürülmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de et fiyatlarında kısmi bir düşüş olsa da hedeflene fiyata henüz gelinmedi.

32 TL'YE DÜŞER

İnegöl Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Başkanı Eşref Güç, et fiyatlarında 1 ay içinde düşüşün gerçekleşeceğini ve kıymanın 32 TL'ye kadar gerileyeceğini aktardı.

ET BALIK UCUZA SATIYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Güç; "Türkiye genelinde bakanlığın et fiyatlarının düşmesiyle ilgili bir çalışması var. Bunu Et-Balık Kurumu ile yapıyordu. Vatandaşa 3-4 TL'ye düşük olarak et satıyordu. Şimdi tüm Türkiye'de böyle bir çalışmaya gidiliyor" dedi.

YEM MALİYETLERİ DÜŞECEK

Et fiyatlarındaki düşüş için yem maliyetlerinin düşmesi gerektiğini aktaran Eşref Güç;

İlk Zam Geliyor: Herkesi İlgilendiriyor! 1 Mayıs'tan İtibaren Fiyatlar 150 TL Birden Artacak İlk Zam Geliyor: Herkesi İlgilendiriyor! 1 Mayıs'tan İtibaren Fiyatlar 150 TL Birden Artacak

"Etteki düşüş 1 ay içinde çözülür. 32 TL'ye kadar düşeceğini bekliyoruz. Şu an 24-25 TL'ye geliyor dananın kilosu. 20 TL'ye kadar düşerse ette de düşüş sağlanır.

1 kilogram ette 8-9 TL kemik var. KDV, işçilik derken bu 10-11 TL'yi buluyor. Devlet yem maliyetlerinin düşürecek. Bunu da teşviklerle yapacak. Onun sinyalleri de veriliyor" ifadelerini kullandı.

ŞU AN 36 TL

Eşref Güç, şu an İnegöl'de kıymanın kilosunun 36 TL olduğunu; bazı kasapların 38 TL'ye de sattığını kaydederken; et fiyatlarının düşüşünün vatandaş kadar kasaplara da yaracağını sözlerine ekledi.