Karıncalar bahar ve yaz aylarında artış gösteriyor. Bu arada evlerimizi de keşfedebiliyorlar. Evimize misafir olan karıncalara zarar vermeden onlardan kurtulmak için çeşitli yollar var.

Evdeki karıncaları kovucu bazı ürünler zararlı kimyasallar içerebiliyor. Oysaki her evde bulunan zararsız bir malzeme ile karıncalardan kurtulmak çok basit.

karinca ev (5)

Karıncalardan kurtulmanın en pratik yolu

Ev hanımları sosyal medya paylaşımlarında karıncılara karşı kullandıkları en etkili yöntemi paylaşarak "Talk pudrası en iyisidir" diyor.

Diğer sosyal medya kullanıcısı ev hanımları da bu öneriye katıldıklarını belirterek: "Talk pudrasını deneyin, her seferinde işe yarıyor.",

"Talk veya nane yağı. Bir rotaya bağlı kalacaklar, bu yüzden nereden geldiklerini görün ve onlarla o noktada ilgilenin.” yorumlarını yapıyor.

karinca ev (6)

Ünlü Pastanelerin Sırrı Çözüldü: Bayatlamayan Kek Nasıl Yapılır? Ünlü Pastanelerin Sırrı Çözüldü: Bayatlamayan Kek Nasıl Yapılır?

Talk pudrası nedir? Nereden bulabilirim?

Talk, bilinen en yumuşak mineraldir.  Pek çok kozmetik ürünün ana maddesi olarak kullanılır. Özellikle bebek pudrası en sık tak içeren kozmetik ürünlerdendir.

Talk, haşere öldürücü özelliğe sahip ilaç yapımında da kullanılmakatdır.

Talk pudrası pisliklere ve yaralara serpilir. Küçük çocuklara banyodan sonra uygulanır. Talk eczanelerde genellikle paketle satılır.

karinca ev (7)

Talk pudrasını nasıl kullanacaksınız?

Talk, bebek pudrasının ana üründür. İşte sağlığa zararsız olamsı açısından karıncalara akrşı kullanılması tavsiye edilen ürün budur.

Talk pudrasını karıncaların çıktığı deliğin, geçtiği yerlerin üzerine dökün.

hand-holding-scoop-fish-collagen-collagen-peptides-container-jar-powder-mixing-drink-healthcare-supplement-concept-collagen-skin-joints

Bu yöntemi deneyenler ve başarısını görenler şunu söylüyorlar: "Kesinlikle karıncılar, talk pudrasından nefret ediyorlar. Bu yöntem benim için her yıl işe yarıyor."

"Annemin yıllardır karıncalarla sorunları var, talk pudrası tavsiyelerini okudu, denedi ve karıncalardan anında kurtuldu." dedi.

Kaynak: mynet