Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Trendyol'a Filistin temalı ürünlerin satışını durdurması nedeniyle ayrımcılık iddiasıyla idari para cezası verdi. Başvurucu, Trendyol'un bu ürünlerin satışını engellediğini ve hatta ürün fiyatlarını belirli bir süre için 0 Türk Lirası olarak gösterdiğini belirtti. Trendyol'un konuyla ilgili tarafsız kalmakla suçlandığı ve başvurucunun destek hattına rağmen çözüm bulamadığı ifade edildi.

Filistin Trendyol Genç Gazete

MHRS'de Büyük Değişiklik: Yeni Düzenlemenin Detayları Açıklanıyor! MHRS'de Büyük Değişiklik: Yeni Düzenlemenin Detayları Açıklanıyor!

TİHEK'in yaptığı inceleme sonucunda, Trendyol'un başvurucunun iddialarını çürütemediği ve ayrımcılık yasağını ihlal etmediği kanıtlanamadı. Ancak, Trendyol'un siyasi ve felsefi görüş temelinde ayrımcı muamelede bulunduğuna kanaat getirildi ve eşit muamele ilkesi ile ayrımcılık yasağının ihlal edildiği belirlendi. TİHEK, bu doğrultuda Trendyol'a 141 bin 934 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Ayrıca, cezanın kamuoyuna duyurulması da kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi