13 - 17 Şubat tarihleri arasında yapılan denetimlere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak halka daha kaliteli hizmet sunulması adına belli dönemlerde, farklı meslek gruplarında faaliyet gösteren işletmeleri denetimden geçirdiklerini söyledi.

EKSİK GRAMAJLI EKMEK SATMIŞLAR

Bu kapsamda ekmek fırınlarının denetimden geçirildiğini aktaran Taban,

"Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren başlayan denetimler 17 Şubat Cuma günü sona erdi.

67 iş yeri denetimden geçerken, kurallara uymadığı tespit edilen 19 iş yeri hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

Ayrıca 1 işletmeye de ruhsata aykırı faaliyet gösterdiğinden dolayı 15 gün süreli kapama cezası verilirken, eksik gramajlarından dolayı 118 adet ekmekte müsadere edilmiştir."

"Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrolü olmak üzere ekmek gramajları, genel temizlik, ve hijyen vb. konularında denetimler yapılmıştır. Ayrıca denetimi yapılan işletmelerde görülen eksiklikler hakkında gerekli uyarı ve ikazlar ekiplerimizce yapılmıştır" dedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban,

İnegöl'de de şubesi olan kuruyemiş devi kapılarını kapatıyor İnegöl'de de şubesi olan kuruyemiş devi kapılarını kapatıyor

"İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum.

Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum" diye konuştu.

Taban son olarak, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin ilçe halkının sağlığını ön plana alarak bu tür denetimlere devam edeceği bilgisini de verdi.