Aradan 5 yıl geçmesine rağmen oğlu Erhan Yakut'a gazilik raporu verilmediğini, iş kazası raporu verildiği ifade eden, baba Cengiz Yakut, "Benim oğlum 2012 yılında Hakkari/Çukurca Geçitli karakolunda yaralandı. Ondan sonra biz avukatlar aracılığı ile hastanelere gittik. En son adli tıp kurumun gönderildik."

"Adli tıp kurumundan gelen raporda iş kazası raporu tutuluyor. Bu nasıl oluyor? Adaletin yerini bulmasını ve tecelli etmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu konuya el atmasını istiyorum. Oğlum inşaattan düşmedi, fedailik yaparken bu hale gelmedi. Oğlum Hakkari'de Peygamber Ocağı'nda yaralandı. Belinde mermi yarası var, sol baş parmağında çatlak var, 100'den fazla şarapnel parçası var."

"Ama çalışmasında engel yok diyorlar. Benim oğlum koltuk döşeme işçisi ama sağlık raporları alamıyoruz, çalışamıyor. Ehliyet alacağım sağlık raporu alamadığımız için ehliyet bile alamıyoruz. Atardamarında şarapnel parçası var al bu şarapneli diyoruz doktorlara, riskli diyorlar. Riskliyse inşaattan düşmüş gibi bu rapor nasıl veriliyor."

CUMHUŞBAŞKANI SESİMİZİ DUYSUN

"Bu raporlar geldiğinden beri evladım ortalıkta yok. Benim feryadımı Cumhurbaşkanımızın duymasını istiyorum. Benim evladıma sahip çıkacak bir Cenabı Allah birde Cumhurbaşkanımız. Avukata paramız olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Ama şu rapora iyice bakılması gerekiyor."

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

"Raporda şarapnel parçası tespit edildi, kaval kemiğinde mermi yarası tespit ediliyor, sol baş parmağında sakatlık tespit ediliyor ama iş kazası raporu tutuluyor böyle saçmalık olur mu? Adaletin tecelli etmesini istiyorum. Cumhurbaşkanım size sesleniyorum, başka kimseye seslenecek halimiz yok. Askeriyedeki komutanlarımızın adil olması gerekiyor, elini vicdanına koyan olmadı" diye konuştu.

DOKTOR FETÖ'CÜ ÇIKTI

Raporu hazırlayan hekimden birinin ıslak imza soruşturmasından görevden alındığını ifade eden Cengiz Yakut, "Raporda imzası olan doktor Lokman Başer isimli Adli Tıp Doktur FETÖ'cü çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimi duymasını istiyorum, çocuğuma sahip çıkılmasını istiyorum."