15 TEMMUZ'DA MİLLETİN HİZMETİNDE

15 Temmuz sonrası Milli Eğitim Bakanlığı haricindeki kurumlara Türkiye genelinde tahsis edilen 2 binadan birisi olan FETÖ terör örgütünün dershanesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde milletin hizmetine açıldı.

KARANLIK GECEDEN AYDINLIK SABAHA

Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir?

İnegöl'ün kültür sanat merkezi olacak merkezin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir yıl önce 15 Temmuz'da gündüz saatlerinde hayatın normal biçimde seyrettiğini belirterek, canlarını siper edenler sayesinde karanlık bir gecenin aydınlık bir sabaha dönüştüğünü söyledi.

Milletin darbe girişimini önlediğini aktaran Müezzinoğlu, "Bizim 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Bu millet ne kadar büyük bir millet olduğunu, 'Çanakkale geçilmez' ruhunun ne olduğunu o gece bize gösterdi. Bunu bize yaşatanlardan Allah razı olsun."

"Bu millet, cesur, feraseti büyük bir millet. O akşam gördük ki anneler, babalar, nineler, dedeler gençler; bayrak, vatan, milletin birliği, beraberliği uğruna meydanlarda, sokaktaydı. O gecenin bize kazandırdığı çok büyük zenginlikler var. Ağır bedeller ödedik ama büyük millet olmanın ne olduğunu fiilen yaşadık, gördük" dedi.

'ŞEREFSİZ', 'KARAKTERSİZ' YAPI

Birlik beraberlik vurgusu yapan Müezzinoğlu, "Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, büyük millet olmanın özelliklerini yaşayarak, bunu nesillerimize aktarmalıyız. Düşmanlarımız, bizim bu duruşumuzdan ders alsın. Ders alamazlarsa cezalarının ve ödeyecekleri bedellerin ağır olduğuna da şahit olacaklardır."

"Bu 'şerefsiz', 'karaktersiz' bile diyemeyeceğim yapı, bu milletin en hassas değerlerini, bayrağını, inancını, milli ve manevi değerlerinin sahtekarlığını yapıp milletin içine bir kemirgen gibi girerek, milletin temiz, samimi duygularını istismar ederek, kendi içinden haince yıkmaya çalıştı. Bu milletin feraseti onu çok hızlı okudu ve cevabını cesurca, saygınca, onurluca verdi. Türk milleti, 12 saat sonra başı dik, alnı açık zaferini kazandı" diye konuştu.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

"Gençlerimize sahip çıkamazsak hiçbir şeye sahip çıkamayız" diyen Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Gençleri yetiştirecek, potansiyel ve kabiliyetlerini açığa çıkaracak tesislere ihtiyacımız var. Gençlerimize sahip çıkamazsak hiçbir şeye sahip çıkamayız. 15 Temmuz'a denk gelmesi çok anlamlı oldu. Milletin malı tekrar millete iade edildi" dedi.

2 BİNADAN BİRİSİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise binanın 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında İnegöl Belediyesi'ne tahsis edildiğini ifade ederek, "FETÖ terör örgütüne ait okul, dersane vb. tesislerden sadece 2 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı haricindeki kurumlara tahsis edilmiştir. Bunlardan biri Elazığ'da Emniyet Müdürlüğüne, diğeri ise belediyemize tahsis edildi" dedi.

ABDURRAHİM KARAKOÇ'UN ADI YAŞATILACAK

Binaya Beşinci Mevsim isminin neden verildiğini açıklayan Aktaş, "Bu nezih ve güzel mekana Beşinci Mevsim ismini vermemizin sebebi şu; Beşinci Mevsim, Türk edebiyatının usta kalemlerinden, büyük düşünür Abdurrahim Karakoç'un yazmış olduğu şiir. Karakoç bir röportajında, 'Beşinci Mevsim'i kişinin iç dünyası olarak açıklamış ve kişi iç dünyasında hangi mevsimi yaşıyorsa realitede de o mevsimde yaşar' ifadesini kullanmıştır."

"Bu vesile ile bizler de hem Abdurrahim Karakoç'u anmak ve adını yaşatmak, hem de kültür sanatın merkezi olacak bu mekan aracılığıyla genci yaşlısı, kadını ve erkeği ile tüm İnegöllü hemşerilerimizin içlerinde keşfedilmeyi bekleyen yanlarının öne çıkartılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

İNESMEK'İN MERKEZ BİNASI

Başkan Aktaş, şöyle devam etti; "Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezimiz İnegöl'ün kültür sanat merkezi olacak, İnegöl'ün gençleriyle, kadınlarıyla, erkekleriyle onları bir araya getirerek kültür ve sosyal açıdan her türlü gelişime katkı verecek. Bu binanın Belediyemize kazandırılması ile gerçekten çok büyük bir ekonomik değer de elde edilmiş oldu."

"2016-2017 eğitim öğretim yılında 60 farklı branşta, 147 grupla 2 bin 838 kursiyere bünyesinde 41 usta öğretici ile iki farklı noktada hizmet veren İNESMEK Kurslarımız artık tek noktada daha kurumsal hizmet verecek. İki ayrı yer için ödediğimiz kira başta olmak üzere birçok kalem artık olmayacak."

EN ÖZEL KREŞ OLACAK

"Ayrıca binanın arka tarafında; şehit ve gazi çocukları, yetim çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik kullanılacak Kreşimiz hizmete girme aşamasındadır. Kayıtlara önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Son aşamaya gelmiş durumdadır. Burada yürütülen çalışmaların belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 1 milyon 250 bin TL'dir."

DUALI AÇILIŞ

Konuşmaların ardından dua sonrası Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, daha sonra merkezi gezdi.