İNEGÖL'DEN GÜÇLÜ EVET

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

16 Nisan referandumu sonuçlarına göre İnegöl'den %70 oranında evet oyu çıktı. İnegöl, Bursa'da Evet'e en güçlü destek veren 3.ilçe olurken; Bursa, nüfusu en yüksek 5 il arasında evet oylarının hayırı geçtiği tek il oldu.

MESUDİYE'DEN %85 DESTEK

Mesudiye Mahallesi, 1 Kasım'da olduğu gibi yine birinciliği kimseye kaptırmadı. Mesudiye'den %84,7 evet çıkarken; Mahmudiye %80 evet dedi. Evete en düşük destek %56 ile Akhisar'dan geldi. Merkez mahallelerinden tek hayır Huzur Mahallesi'nde çıktı. Evet/hayır oranı Huzur'da %49'a %51 olarak gerçekleşti.

KURŞUNLU HAYIR DEDİ

Eski beldelerde ise Kurşunlu hayır ile dikkatleri çekti. Son seçimde AK Parti'nin % 53 oy aldığı Kurşunlu'da evet %48,5'te kaldı. Anayasa değişikliği paketine Yenice'de %68, Cerrah'ta %70, Tahtaköprü'de %80 destek geldi.

İCLALİYE'DE OYLAR EŞİT

Kırsal mahallelerde ise 2 mahalle hayır derken; İclaliye'de oylar eşit çıktı. Rüştiye %74, Şehitler de %87 oranında hayıra destek verirken; Bahçekaya ve Gülbahçe'de tüm oylar evet çıktı. AK Parti'ye %100 desteğiyle adından söz ettiren Gazelli, bu seçimde % 97'de kaldı.