MÜSLÜMAN GÜRCÜLER BİRLİĞİ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş "Misafirlerimiz Batum'un Acara bölgesinin bizim dedelerimizin geldiği köylerden gelen temsili olarak her köyden birer ikişer yaşlı vatandaşlar. Bunlar belediyemizin Batum'da yaptığı iftar programında bize ev sahipliği yapan Dünya Müslüman Gürcüler Birliği Derneği var o derneğin üyeleri. Derneğin Başkanı Kemal Tedfadze hocamız. Kemal hocamızla ortaklaşa yaptığımız bir organizasyon. Burada da Belediye Başkanımızın katkısı ile kendilerini Oylat'ta ağırladık. Derneğimizi ziyaret ettiler. Ayrıca Kent Müze'mizi ziyaret ettiler" dedi.


50 KİŞİ AĞIRLANDI
Batum'dan gelen 50 kişiyi ağırladıklarını ifade eden Demirtaş "Eski müftü Vehbi Akyol hocamız Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Süleyman hocamızın da grup liderliğini yaptığı yaşları 60 ile 95 arasında değişen 50 kişiyi ağırladık. Buradaki programın ardından önce Bursa, sonra da İznik ve Gemlik programlarının ardından İstanbul'a gittiler" diye konuştu.


SELAMLAR GETİRDİM
Kafkas Derneği'nde İnegöl'deki Gürcülere hitap eden Dünya Müslüman Gürcüler Birliği Derneği Başkanı Kemal Tedfadze, Gürcistan'ın Acara bölgesinden selamlar getirdiklerini belirterek; "Müslüman köylerinde iftarlar Alinur Aktaş döneminde başladı. Bu konuda kendisine teşekkür ediyoruz. Özellikle bu süreçten sonra Acara'daki Gürcüler ile İnegöl Gürcüleri arasında ciddi bir münasebet kuruldu. Bu anlamda da bugün yaşları 60 ile 95 arasında değişen ihtiyarlarımızı İnegöl'e getirdik. Buradan Bursa İznik ve Gemlik'e giderek oradaki Gürcüler ile buluşacağız. Tabi bu kültürel arası bir buluşma ve buradaki yaşlılarımızın oradan buraya göç etmiş olan akrabaları ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Biz oradan buraya gelirken gözleri yaşlı birçok kişinin selamını getirdik. Süleyman Hocamıza Vehbi Akyol hocamıza teşekkür ediyorum. İmkan olursa eğer buradaki yaşlılarımızı da Gürcistan'da görmek istiyoruz. Türkiye'deki birçok Gürcü Derneği olduğunu biliyoruz birçoğu ile temas halindeyiz ama İnegöl Kafkas Kültür Derneği bütün derneklere öncülük eden bütün çalışmalarda rehberlik eden bir dernek. Bu manada sizi orada ayrıca sevdiğimizi ve oradakilerin de selamlarını iletmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi


140 YILLIK ÖZLEM SON BULDU
Gürcistan'ın Batum kentinde iftar programlarının kendi dönemlerinde başladığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şunları söyledi: "Bugün burada Gürcistan'dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. 140 yıl önce Gürcistan'dan İnegöl'e göç edenler ile orada kalan aileler arasındaki bağ kopmadı. 140 yıl sonra özlem dolu bir buluşma gerçekleşti"