Dt. Hasan Güleryüz, 1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım'da Diş Hekimliği Günü, 22 Kasım'ı içine alan haftanın ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yapan Güleryüz, "Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve Diş Sağlığı korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz."

"Merkezimizde 2017 yılı içerisinde 143 bin 97 hastaya diş sağlığı hizmeti verilmiştir. Merkezimiz bünyesinde evde sağlık birimi kurulmuş olup, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamındaki hastalara ihtiyaç duydukları ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın genel anestezi altında tedavi edilebilmeleri için İnegöl Devlet Hastanesi ile protokol yapılmıştır."

"2017 yılı boyunca 428 engelli hastaya genel anestezi ile diş tedavisi yapılmıştır. Bu uygulamalar ağız ve diş sağlığının gelişmesinde son derecede önemlidir ancak tedavi edici hizmetlerin yanında koruyucu hekimliğin gelişmesi ve bir toplumsal bilinç, farkındalık oluşturmak son derece önemlidir" diye konuştu.