İlçe Müftülüğünün düzenlediği Yaz Kuran Kurslarına katılan binlerce öğrenci, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanı yaşanıyor.

Orhaniye ve Somuncu Baba Kuran Kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Ramazan ayı içerisinde başlayan Yaz Kuran Kurslarının 18 Ağustos tarihinde biteceğini söyledi.

TÜM KİTAPLARI HEDİYE

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?

Müftü Güzel, Kur'an kurslarına gelen çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Elif Ba' ve 'Dinimi Öğreniyorum' kitapları hediye edildiğini ifade etti.

İLGİ VE ALAKA ÇOK FAZLA

Öğrencilerin Yaz Kuran Kurslarına ilgi gösterdiğini aktaran Güzel,

"Bu sene çok mutluyuz. Çünkü bu yıl Kuran Kurslarına halkımızın ilgisi çok fazla. Kurslarda ki ve camilerde ki görevlilerimizin dışında yaklaşık 55 tane daha yeni görevlendirme yaptık.

Şuanda İnegöl'ümüzde ilgi, alaka ve Kuran Kurslarımızdaki verimlilik istenilen çok üzerinde devam etmektedir. Ben bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum."

"Bu sene ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapmış olduğumuz anlaşma gereği Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık kuran kursu olarak 3 sınıf açtık. İmam Hatipte okuyup hafızlığa çalışacak öğrencilerimizin hafızlık hazırlıkları yapılıyor" dedi.

15 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Yaz Kuran Kurslarına 8 bin 867 öğrencinin kayıt yaptırmasına rağmen eğitim gören öğrenci sayısının 15 bin olduğunu belirten Müftü Kazım Güzel, "4 bin 551'i bayan, 4 bin 316'sı erkek olmak üzere toplam 8 bin 867 öğrencimiz kayıt oldu.

Ayrıca bazı öğrencilerimiz kayıt dönemlerinde gelmedi ama daha sonra kursa devam ediyor. 12-15 bin arasında çocuğumuz Kuran Kurslarımızda hizmet verilmektedir."

"İnegöl'ümüzde 6 tane yatılı hafızlık Kuran Kursumuz var. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerek hafızlık gerek 4-6 yaş gerek engelli kardeşlerimizle ilgili gerekse büyüklerle ilgili Kuran hizmetlerimizde yeniden bir yapılanmaya gitmekteyiz.

Bu noktada da bir çalışma söz konusu olacak."

YENİ KURAN KURSU YAPILIYOR

"Merkez Kuran Kursumuzun hemen dibinde muhteşem yeni Kuran Kursumuzun temeli atıldı ve birinci katın karkası bitti. İnşallah 1,5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Bir hayırsever kardeşimiz yaptırıyor ve kendisine müteşekkiriz. Müftülük olarak Hafızlık Kız Kuran Kursu yapma adına yer arıyoruz. İnşallah onu da temin ederiz."

AİLELERDEN DESTEK İSTEDİ

"Ailelerin Yaz Kuran Kursuna verdikleri desteklerin devam etmesini diliyorum.

Çocuklarına Kuran Kurslarına göndermekle kalmasınlar, verdiğimiz eğitimin evde de devam etmesi için çocukların derslerine, ezberlere veya verilen ödevlere aileler de destek versin. Hocalarımızla devamlı irtibat halinde bulunsunlar" diye konuştu.