15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği "Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz" konulu şiir ve hikaye yarışmasının sonuçları belli oldu. 23 hikaye ve 75 şiirin katıldığı yarışmada tüm şiir ve hikayeler uzman jüri tarafından titizlikle incelendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda şiir kategorisinden 3 ve hikaye kategorisinden 3 olmak üzere toplam 6 kişinin eseri ödüle layık görüldü.

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

NÖBET GÜNÜNDE ÖDÜL TÖRENİ

Dereceye giren şiir ve hikayeleri yazanlara ödülleri, 15 Temmuz Cumartesi akşamı Milli İrade Meydanında düzenlenen 15 Temmuz anma etkinlikleri programında protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan 23 hikaye arasından Huzur rumuzlu Asude Aras 1'inci olurken, Ahraz rumuzlu Murathan Çarboğa 2'nci oldu. 3'üncülüğü ise Kalemkar rumuzlu Çetin İdem elde etti.

Şiir yarışmasında ise 75 şiir arasında yapılan değerlendirmede Ömeri rumuzlu İbrahim Şaşma 1'inci oldu. Şaşma'ya hediye çekini Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim etti.

Tutan rumuzlu Mustafa Doğan şiir kategorisinde 2'nciliği elde ederken, Serdengeçti rumuzlu Nihat Malkoç ise 3'üncü oldu. 1'inciliği elde eden İbrahim Şaşma, şiirini sahnede okuyarak halka da duyurdu.

Yarışmada şiir ve hikaye kategorilerinde derece alanlara verilen ödüller ise şöyle sıralandı: 1'inciye 2 bin TL, 2'nciye 1250 TL, 3'üncüye 750 TL.