15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 1'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi" açılışı Kent Müzesi sergi salonunda gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği "Milli İrade Nöbetleri ve İnegöl" konulu fotoğraf yarışmasında derece ve sergileme ödülü alan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını unutturmamak adına 11 Temmuz sabahından başlamak kaydıyla 16 Temmuz'a kadar devam edecek bir dizi etkinlikler organize edildiğini söyledi.

Başkan Aktaş, "Bu hain darbe kalkışmasını, bu acıyı unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak bu düşünceyle bir dizi organizasyonlar ve etkinliklerle tertip ettik. Demokrasi nöbetlerinin İnegöl ayağında ciddi organizasyonlar oldu. Ciddi bir heyecan ve iştiyak vardı. İnegöl ayağındaki fotoğrafları da harmanlayarak güzel bir sergi oluşturduk."

"İnegöl'de kimsenin burnu bile kanamadı, hiçbir sıkıntı olmadı. Binlerce insan büyük bir heyecanla, merakla ve sabırla sabahlara kadar bekledi. Herkes büyük bir olgunluk içerisinde hiçbir paniğe gerek olmadan ve asla devletle milletin karşı karşıya kalmasına gerek kalmadan büyük bir olgunluk içerisinde o bir ayı atlattık."

"Kesinlikle bunları defalarca ifade etmek gerekiyor. Çünkü 40 yıllık planın neticesiydi 15 Temmuz. 15 Temmuzu bir günden ibaret görmemek lazım. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Buna şiddetle ihtiyacımız var" dedi.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının arifesinde olduğumuzu hatırlatan Kaymakam Ali Akça, "Aradan koskoca 1 yıl geçmiş. Zaman o kadar da hızlı geçmiş ki. Bir yıl sonra yine bu 15 Temmuz darbe kalkışmasının zihinlerimizde yarattığı travmalar ki bence bu yüzyıllar boyunca anlatılacak ve hatırlanacaktır."

"Ama o kara lekeye ve hain kalkışmaya karşı gösterilen onurlu direniş, bu aziz milletin kararlı duruşu yüzyıllar boyunca anlatılacaktır. 15 Temmuz gecesi neden yaşandı, bu millete niye reva görüldü. 15 Temmuz'dan sonra demokrasi mitingleri yapıldı ve bu meydanları milletimiz doldurdu."

"Bu sorunun cevapları o meydanlarda arandı. Herkesin bu konu ile ilgili görüşü vardı ama bana göre o rezalet, bu asil milletin yüz yıllarca mazlumun yanında yer almasıdır. Birileri de dünyada bütün zenginliklerinin kendisine akmasını ister. İşte bunlar sahalarda ülkelerde öyle yada böyle bir takım kendisine hizmet edecek uşaklar bulur. O uşaklarda bu ülkeyi yönetmeye ve idare etmeye çalışır. Ama biz biliyoruz ki bu asil millet esaret denen kavramı ezelden beri reddetmiştir."

"O gece bu millete giydirilmeye çalışan esaret gömleği el birliği ile bir olarak, iri olarak, siyasi farklılıkları ve diğer farklılıkları bir kenara bırakarak dimdik ayakta durarak yırttık, attık. Bu sabah hatırladığımız gibi. Devletimiz ve milletimiz oradaydı, aziz şehitlerimizin makamlarındaydı. Onları saygıyla andık. Yüce kitabımızdan ayetler okundu, onlar için dualar edildi. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını unutmayacağız, unutturmayacağız ve sürekli hatırlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından "15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi" açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Ardından davetliler sergiyi gezerek 1 yıl önce yaşanan o kara geceyi ölümsüzleştiren fotoğrafları ilgiyle inceledi.