11 Temmuz günü sabah namazıyla başlayıp ardından Bereket Sofrası etkinliği ve şehitlik ziyaretiyle devam eden 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Çarşamba akşamı "Milli Mücadele Ruhu ve 15 Temmuz" konulu şiir dinletisi düzenlendi.

İnegöl Belediyesi'nin Kent Konseyi işbirliğinde düzenlediği programa; Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ile çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz gecesinin hatıralardan silinmeyen anlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan programda; o karanlık geceyi izledikleri gösterimle adeta yeniden yaşayan davetliler, hain darbe kalkışması karşısında vatanı uğruna canını ortaya koyan aziz Türk Milletinin direnişi ve dik duruşuna da bu gösterimle bir kez daha şahit oldu.

FETÖ 15 TEMMUZ 2016'DA ÇÖKTÜ

Sinan Seçkin'in sazıyla şiirlere eşlik ettiği gecede, program geçmişten günümüze Aziz Türk Milletinin kahramanlıklarını anlatan şiirlerin okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz gecesini anlatan şiirlerin de seslendirildiği gecede Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah bir konuşma yaptı. Kent konseyi olarak sık sık şiir geceleri yaptıklarını, fakat bu geceki şiirlerin çok başka anlamlar içerdiğini belirten Cerrah,

"Mısralar adeta kıyama kalkmış gibi. 15 Temmuz 2016'da FETÖ çetesi tarafından karadan ve havadan açılan savaşın ve millet olarak destanlaşan direnişimizin seneyi devriyesindeyiz. FETÖ'nün 40 yıldır hizmet diyerek çıktıkları yolda, kurdukları paralel din ve paralel devlet yapılanması 15 Temmuz 2016 Cuma günü çökmüştür. Bunun için Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Mutluyuz, çünkü Pensilvanya Cehil'inin ve Ebrehe ordusunun bu topraklarda hiçbir karşılığı kalmamıştır.

Ey çok uluslu devletlerin darbeci taşeronu FETÖ; şimdi dünya mazlumlarının hadimi olan bu Anadolu toprakları seni de çeteni de çok iyi tanıyor. Çek elini toprağımızdan, kitabımızdan, bayrağımızdan ve aziz Anadolu'dan. Bu topraklarda semer vuracağın hiç bir fert kalmadı.

Şimdi Anadolu sizin için bir Kızıldeniz'dir, Firavun gibi kal günahlarınla baş başa. Özetle gerçek olan şudur; vatanını, dinini, şerefini, milletini 1 dolara satan vatansız hainler, bir kez daha kaybetmiş, canları ve kanları karşılığında bu toprakları vatan yapanlar kazanmıştır" dedi.

"DEVLETİMİZDEN 3 TALEBİMİZ VAR"

Yaşanan 15 Temmuz sürecinden sonra devletimizden üç önemli talepleri olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Cerrah, şöyle devam etti:

"Birincisi; FETÖ'yü besleyen ve büyüten sosyal ve toplumsal nedenler acilen tespit edilmeli, başka paralel çetelere ve yapılara fırsat verilmemelidir. İkincisi; Devlet STK ve dini cemaat gruplarıyla ilişkilerinde yeni ve kalıcı bir dil geliştirmelidir. Ne kullanmalı nede kullanılmadır. Eşit mesafede olmalıdır.

Diyanet her alanda güçlendirilmeli ve din görevlileri donanımlı olarak yetiştirilmelidir. Üçüncüsü; Devlet olmayınca, makamın da, paranın da, şöhretin de, mekanın da hiçbir şey ifade etmediği gerçeği, her fert tarafından bilinmeli ve buna göre her fert sorumlu ve duyarlı olmalıdır."

PROTOKOL ÜYELERİ DE ŞİİR OKUDU

Haydar Cerrah, konuşmasını programa katkı verenlere ve davetlerini kırmayarak geceye katılanlara teşekkür ederek sonlandırdı. Programda Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şiir okudu. Başkan Aktaş, Necip Fazıl'ın:

"Bizim Şarkımız" isimli şiirini seslendirdi. Şiirini okumak üzere sahneye çıkan Başkan Aktaş, davetlilere yönelik bir konuşma da yaptı.

15 TEMMUZ'U ANMA ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Konuşmasında 15 Temmuz'u anma etkinlikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"11 Temmuz sabahı başladığımız 15 Temmuz'u anma etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyoruz. Perşembe ve Cuma akşamları da programlarımız var ama özellikle Cumartesi günü saat 16.00'da Sayın Bakanımızın katılımıyla Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'mizin açılışını yapacağız. Ardından 19.30'da Heykel önünden başlayan o büyük yürüyüşle beraber sabah kadar devam eden programlarımızı icra edeceğiz. Katılım ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

MAALESEF BUNLARI YAŞADIK

15 Temmuz gecesinin bu milletin basireti ve ferasetiyle aşıldığına dikkat çeken Aktaş,

"60'ları, 71'leri, 80'leri 97 post modern darbesini, 2001 krizlerini, 2007 Cumhurbaşkanlığı krizini 2013'teki 17-25 Aralık operasyonlarını atlatmış Türkiye öyle bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı ki 15 Temmuz 2016'da, bunu bize anlatsalar; bu milletin okullarında okumuş, bu milletten rütbe almış, bu milletten makam almış, maaş almış birileri bu milletin evlatlarına silah doğrultacak deselerdi bunu söyleyene sen kafayı yemişsin derdik. Ama maalesef bunları yaşadık. Hamdolsun yine bu milletin feraseti ve basireti bunların hepsini aştı. Ben şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize de sağlıklı ve hayırlı ömürler temenni ediyorum" diye konuştu.

"ŞİİRİN EN GÜZELİNİ O GECE BU MİLLET SÖYLEDİ"

Programda Kaymakam Ali Akça'da sahneye çıkarak salondakilere hitaben bir konuşma yaptı. Duygu dolu, hissiyat ve maneviyat dolu bir gece olduğunu dile getiren Kaymakam Akça,

"Sazıyla ve türküleriyle, okudukları şiirlerle bu geceye katkıda bulunan tüm değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. O seyrettiğimiz görüntülerden itibaren dinlediğimiz şiir ve türkülerle gerçekten bir duygu fırtınası içerisindeydik.

O ilk görüntülerle beraber 1 yıl geriye gittik. 15 Temmuz 2016 ihanetinin bu millete reva görüldüğü ana gittik. İhanet çok büyüktü, ama inanın ihanetin büyüklüğünden kat ve kat daha büyük olan bir şey vardı, bu asil ve aziz milletin onurlu duruşu.

O anlar geldi aklıma. İnegöl'deydik 15 Temmuz 2016 gecesi. Sayın Başbakanımızın o yaşananların kalkışma olduğunu ifade ettiği andan itibaren kah Kaymakamlıkta, kah İnegöl sokaklarında aziz milletimizle beraber o onurlu duruşa, o asil duruşa hem destek verdik hem de kurumsal olarak, sadece kamu kurumları olarak değil özel kuruluşlar, STK'lar ve siz değerli İnegöllülerle beraber gerçekten İnegöl'ü gururlandıracak, hayatımız boyunca hatırlayacağımız o aslan gibi duruşu gerçekleştirdik. Bunlar geldi aklıma. Arkadaşlarımız da gerçekten güzel şiirler okudu. Ama inanın o gece şiirin en güzelini bu asil millet söyledi.

O şiirde söz yoktu, hece yoktu, kelimeler de yoktu. O şiir gönülden söylenmiş bir şiirdi ve can ortaya konmuştu. Karşılığında vatan satın alındı, bağımsızlık satın alındı. Aziz şehitlerimize ben Cenabı Hak'tan binlerce kez rahmet diliyorum. Ve biliyoruz ki onlar diriler, hayattalar.

Çünkü Cenabı Hak yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de öyle ifade etmiş bize, öyle bildirmiş. Zaman zaman okurum Bakara Suresi'nin 154'üncü ayetini. Cenabı Hak buyuruyor ki; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, hayattadırlar ancak siz şuurunda değilsiniz. O ölümsüzlere binlerce kez selam olsun" ifadelerinde bulundu.

Programda Yunus Emre Eroğlu 'Münacat', Ahmet Bayhan 'Bu vatan kimin', Mehmet Aydemir 'Dua', Ahmet Taştan 'Haber Versem Toprağa', Ali Osman Özaltın 'Ay Anam', Ali Doğru 'Sana Bana Ülkemin Güzel İnsanlarına', Mustafa Çevik 'Asker Duası', Cevat Akgün 'O Gece', Mahmut Alpir 'Türkiyem', Zeynep Karabacakoğlu 'Selam Olsun', Faruk Doğru '15 Temmuz', Nurcan Altınok 'Millet Olduk', Haydar Cerrah '15 Temmuz Destanı' şiirlerini seslendirdi.