ŞEHİTLERİ ANMA VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz'da İnegöl, tek yürek olacak. 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe girişiminin ikinci yılında, Kaymakamlık ile İnegöl Belediyesi ortaklaşa Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenleyecek.

HAİNLER DEĞİL MİLLET KAZANDI

Etkinlik programı ile alakalı basın toplantısı Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirildi. Burada Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Ali Akça,

"2016 senesinin 15 Temmuz'un da gerçekten bizleri derinden etkileyen, yüreklerimizi sızlatan hain bir darbe girişimi oldu. Hain bir darbe girişimi oldu ama akabinde müthiş bir mücadele oldu. Onurlu, asil bir mücadele oldu."

SABAH NAMAZINDAN TEHECCÜDE KADAR

"İnsanlarımız demokrasi nöbetleri tutmaya başladılar. İnegöl'de o darbe girişimine karşı duruşunu en üst sevilerde tuttu. Geçtiğimiz yıl Demokrasi ve Milli Birlik Bayramının ilkini kutlamıştık.

Nasip olursa bu yılda ikincisini idrak edeceğiz. Bu noktada 15 Temmuz sabahında İshak Paşa camisinde başlayan programımız, en son Teheccüd namazıyla nihayet bulacak."

MİLLET YÜRÜYECEK

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

"Gün içerisinde şehitlik ziyaretlerimiz olacak. Yine heykelden Tarihi mehter ekibimizle birlikte Atatürk bulvarında bütün STK'larımızla ve halkımızla yürüme programı planladık. Bütün ilçe halkımızı en başından sonuna kadar olan programa katılmaya bekliyorum" diye konuştu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı kutlama programı ise şöyle açıklandı:

05.00 İshakpaşa Camii Sabah Namazı ve Bereket Sofrası (Çorba İkramı) akabinde Şehitlik Ziyareti Kur'an-Kerim tilaveti ve Dua

13.15 Öğle Namazı Sonrası Mevlid-i Şerif Okunması, her bir şehit anısına okunan (249) Hatm-i Şeriflerin Duası ve Yemek İkramı / İshakpaşa Camii

14.30 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi / Kent Müzesi Sergi Salonu

19.45 Atatürk Anıtından Milli İrade Meydanına (Belediye önü) Mehter Eşliğinde "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü"

20.30 Milli irade meydanında düzenlenecek törenlerin başlangıcı (Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Söylenmesi, Sela okunması, Ezan, Kuran-ı Kerim Tilaveti)

21.00 Mehter Konseri

21.30 Protokol Konuşmaları (Belediye Başkanı-İlçe Kaymakamı)

22.00 Mahalli İlahi ve Ezgi Gruplarının Sahne Alması, şiir dinletileri, Dev Ekranda 15 Temmuz Video gösterimleri,

22.30 Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın hitapları (Tv Canlı Yayın Bağlantıları)

00.13 Tüm Camilerde Sela Okunması ve Sn. Cumhurbaşkanımızın Çağrısıyla Demokrasi Nöbetinin Başlaması ve dua

01.30 Teheccüd Namazı ve Programın Sonlandırılması